El Rei Joan Carles I molt seriós

La Fiscalia obre una tercera investigació contra Joan Carles I

La investigació, segons la SER, es basa en un informe d'intel·ligència financiera.

La Fiscalia ha obert una tercera investigació contra Joan Carles I. En aquest cas, la justícia torna a posar en el punt de mira l'emèrit en un cas que se suma a l'ús de targetes opaques i a les comissions de l'AVE a la Meca

La fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, i el fiscal cap Anticorrupció, Alejandro Luzón, han revelat aquest divendres l'existència d'una tercera investigació relativa al rei emèrit, Joan Carles I, que encara es troba en estat «embrionari» i de la qual s'ocuparà, igual que les dos anteriors, la Fiscalia del Tribunal Suprem. Les perquisicions partirien d'una informació procedent d'«intel·ligència financera» s'han limitat a assenyalar.

Durant una trobada informal amb la premsa, Delgado i Luzón no han revelat cap aspecte relatiu al contingut d'aquesta nova recerca al rei emèrit, que s'uneix a la ja oberta per possibles comissions procedents de l'AVE a la Meca i la més recent sobre possibles pagaments amb una targeta opaca del qual es podrien haver beneficiat Joan Carles I i altres membres de la seva família sense ser titulars del compte associat a aquest mitjà de pagament.

Investigació en curs contra Joan Carles i Sofia per l'ús de targetes opaques

Aquest dimarts, 3 de novembre, la Fiscalia Anticorrupció anunciava que hi ha una investigació en curs sobre l'ús de diverses targetes de crèdit per part del rei Joan Carles, la reina Sofia i membres de la família reial, com alguns dels seus nets.

Així ho avançava aquest dimarts el digital 'elDiario.es', que afegia que ni els actuals monarques, Felip i Letícia, ni les seves filles Elionor i Sofia han fet servir aquestes targetes. Segons sembla, les despeses d'aquestes targetes investigades s'abonaven des d'un compte estranger en què ni el rei emèrit ni cap membre de la seva família apareixen com a titulars.

Els moviments bancaris de les targetes corresponen als anys 2016, 2017 i 2018, posteriors a l'abdicació del rei Joan Carles l'any 2014 que va eliminar la seva inviolabilitat constitucional. Cal dir que la Fiscalia no només està analitzant els moviments de les targetes, sinó que també vol conèixer l'origen dels fons que pagaven les despeses.