Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la Rambla de Catalunya de Barcelona durant el Sant Jordi d'aquest 2020

Les floristeries de la Rambla de Barcelona, en perill d'extinció

La crisi de la pandèmia del coronavirus ha provocat el tancament de diversos establiments

Imatge de la Rambla de Catalunya de Barcelona durant el Sant Jordi d'aquest 2020
Imatge de la Rambla de Catalunya de Barcelona durant el Sant Jordi d'aquest 2020 | ACN

Les floristeries de la Rambla de Barcelona són un dels negocis històrics d'aquesta part de la ciutat. Les parades compten amb una llarga trajectòria i història però la pandèmia del coronavirus ha provocat que alguns dels establiments hagin abaixat la persiana. Segons detalla Metrópoli Abierta, de les 16 parades que hi havia abans de l'atemptat terrorista de l'agost del 2017, només queden nou. 

Concretament, 7 floristeries han tancat en tres anys, dues d'elles abans de la crisi sanitària. «Cada vegada som menys. Durant aquests mesos de la Covid-19, les vendes han caigut un 80%», explica José Moya, florista de la Rambla, al citat mitjà. «La Rambla està buida. No hi ha turistes, ni gent d'aquí» , afegeix.

El propietari de la floristeria explica que fa 30 anys que està al capdavant del negoci i mai havia viscut una situació similar. Assegura que no vol tancar però que no depèn d'ell: «Fa vuit mesos que poso diners del meu pla de jubilació». A més, explica que només han rebut una ajuda municipal on es va permetre deixar de pagar el cànon durant només dos mesos.

L'Ajuntament de Barcelona retirarà en les pròximes setmanes les estructures de les floristeries tancades, segons el citat digital. Els establiments depenen de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, que està enllestint la burocràcia dels negocis tancats.

 

Només ha obert un 35% dels negocis de La Rambla

Les restriccions per frenar la segona onada de la pandèmia del coronavirus ha provocat la pèrdua de visitants a la ciutat. Molts negocis de la zona continuen tancats, com també algunes de les parades del mercat de la Boqueria. Segons el president de l'associació de veïns i comerciants Amics de la Rambla, Fermin Villar, a l'agost només havien obert entre un 30% i un 35% dels establiments. Villar creu que cal reinventar-se i enfocar els negocis cap al públic local, més present en l'època que vivim. 

Cal recordar que des de l'any 2016 està aprovat una gran reforma a la Rambla de Barcelona. Des de llavors no s'ha fet cap actuació i tot i que ara està previst que les obres tinguin lloc a partir del 2021, la pandèmia del coronavirus podria modificar novament el calendari d'actuació. El projecte compta amb un pressupost de 60 milions d'euros i està dividit en cinc fases d'obres diferents. Es preveu tancar el trànsit a vehicles privats i el passeig guanyarà, en alguns punts, 1,5 metres d'amplada.