Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana d'una oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya

Foment del Treball demana allargar «indefinidament» els ERTO fins a recuperar l'economia

El president de Foment afirma que si l'aliança Nissan-Renault no prospera s'han de buscar altres «alternatives»

Façana d'una oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya
Més de 600.000 catalans afectats per ERTO des de l'inici de la crisi del coronavirus | CatalunyaDiari

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, considera que «els ERTO s'haurien d'allargar indefinidament fins que no es recuperi l'economia» dels sectors del «turisme, la restauració, el comerç, la cultura i l'esport». En una entrevista a Ràdio 4 ha insistit que «no hi ha futur sense ocupació» i ha reivindicat que «la flexibilització dels ERTO és imprescincible». Sobre l'anunci de Nissan de tancar les seves fàbriques a Catalunya Sánchez Llibre ha dit que des de fa quinze dies busquen solucions amb l'aliança Nissan-Renault o bé, si aquesta no prospera, buscaran altres «alternatives al marge» per «preservar el teixit industrial de l'automoció a Catalunya» i «preservar el 'know how' de professionals i treballadors».

Sobre Nissan Sánchez Llibre  ha destacat la feina negociadora que des de fa quinze dies duu a terme la taula d'automoció que incorpora la majoria d'empreses del sector de l'automòbil, el sector metal·lúrgic i les universitats. Ha dit que recentment s'hi ha incorporat l'IESE i el consoci de la Zona Franca. S'ha resistit a donar la fàbrica de Nissan per perduda però ha dit que ja treballen en una estratègia per preservar el teixit industrial de l'automoció de Catalunya.

«Hauríem de buscar encara més aliances i complicitats entre estat i empresaris»

«D'aquesta crisi no en sortirem benparats si no es compta amb els empresaris per recuperar l'ocupació», ha reivindicat Sánchez Llibre en relació amb els efectes del confinament per la pandèmia de la covid-19. «Hauríem de buscar encara més aliances i complicitats entre estat i empresaris perquè ens vegin com uns elements actius de la recuperació, que facin cas als plantejaments i consells que els podem donar», ha apuntat.

Sánchez Llibre  ha insistit en la necessitat d'un «gran pacte de tots els sectors socials i econòmics espanyols amb les formacions polítiques» sobre «l'ocupació i la incentivació de l'economia». «Encara hi som a temps», ha dit, si bé considera que la situació política actual ho fa «gairebé impossible», ha dit que han de «seguir insistint» en aquest sentit. Ha assegurat que la situació econòmica que s'aproxima «serà la més difícil després de la segona guerra mundial o la guerra civil espanyola» i caldrà «temps per poder implementar les solucions».

El president de Foment ha exposat que quan va afirmar que considerava «un encert» la taula de diàleg entre els governs català i espanyol va rebre «crítiques de Madrid». Ha assegurat que no provenien de la CEOE, amb qui manté una «complicitat total i absoluta», sinó que venien de mitjans de comunicació.