Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de l'Arenas Resort Giverola de Tossa de Mar

Un fons compra l'Arenas Resort Giverola de Tossa de Mar i anuncia 40 MEUR d'inversions

Azora reformarà i ampliarà el complex turístic que inclou un hotel, un càmping de luxe, cinc restaurants i bars, així com accessos directes a la platja

El fons inversor Azora ha comprat el complex de vacances Arenas Resort Giverola, situat a Tossa de Mar (Selva), i preveu invertir 40 milions d'euros per ampliar-lo i reformar-lo. L'objectiu és reposicionar el complex, amb accés directe a Cala Pola i Cala Giverola, per convertir-lo en una destinació de natura i esport. Per gestionar-lo, Azora ha escollit la cadena hotelera gironina Med Playa. L'equipament es va construir l'any 1988.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

L'Arenas Resort Giverola, fins ara propietat del grup suís Arenas Resort, ocupa més de 35 hectàrees i té un hotel amb 213 apartaments, un càmping de luxe —glàmping—, cinc restaurants i bars, instal·lacions esportives, piscines i un spa. Segons recull un comunicat, la intenció és que Azora i Med Playa reobrin l'hotel aquest juny.

L'obertura del càmping, però, es retardarà fins a la temporada vinent, un cop acabin les obres de reforma que ja s'hi estan duent a terme. En total, aquí hi haurà 125 bungalous, 62 tendes de campanya de luxe i 126 places per a autocaravanes.

L'objectiu és un hotel de quatre estrelles

Pel que fa a l'hotel, el fons d'inversió planteja reformar-lo amb l'objectiu de «reposicionar l'actiu i aconseguir una qualificació de quatre estrelles». La voluntat és reobrir l'equipament el mes de juny, mentre que la rehabilitació es farà en dues fases, la primera de les quals es preveu començar al mes de novembre, quan s'acabi la temporada turística d'enguany. Segons informa el comunicat, Azora també vol millorar les certificacions ambientals del complex i impulsar l'eficiència energètica de les instal·lacions.

A més, el grup vol donar «prioritat als proveïdors locals» i planifica fer «una sèrie de canvis comercials i operatius per millorar l'experiència del client, inclosa la reparació del camí de ronda que creua el complex».

Confiança en una remuntada del turisme gràcies a la vacuna

La sòcia sènior i directora de l'àrea hotelera d'Azora, Mónica Garay, ha subratllat que aquesta «important adquisició», la primera d'ençà que es va formar la cartera d'inversions del fons, permetrà «reposicionar completament» el complex hoteler. «El nostre objectiu és incrementar els ingressos operatius al complex turístic per oferir rendiments atractius als nostres inversors», ha explicat.

«Després d'un període de turisme limitat per la pandèmia, la nostra confiança en el sector es manté, i creiem que aquesta inversió es veurà recolzada per les tendències socials», ha concretat la directora. Garay confia que la vacunació permeti que el sector turístic remunti ràpidament —també, a mesura es flexibilitzin les restriccions—, alhora que ha destacat que, el fet que l'Arenas Resort Giverola estigui «enfocat a l'aire lliure» permetrà una recuperació «més ràpida que els resorts tradicionals».