Imatge de dues ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Tarragona, al Tarragonès

Els casos de Covid-19 obliguen un municipi del Vallès a tancar equipaments municipals

L'Ajuntament de Vallromanes no permetrà l'accés als parcs infantils ni a la pista coberta fins que la situació no es normalitzi

L'Ajuntament de Vallromanes, a la comarca del Vallès Oriental, ha anunciat el tancament preventiu i de forma temporal els parcs infantils i la pista coberta. El govern municipal ha pres aquesta decisió després de tenir coneixement del confinament de cinc grups de l'institut escola Els Tres Pins i per evitar la possible propagació del virus entre estudiants del municipi.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

De la mateixa manera, s'ha observat la tendència de l'evolució de la pandèmia, que en aquests moments situa la taxa de reproducció en 1,82. En un comunicat, el govern local assegura que anirà valorant les dades per a la reobertura d'aquests espais.

La pandèmia obliga el tradicional mercat del Ram de Vic a adaptar-se

El tradicional mercat del Ram de Vic s'adapta a les restriccions de la Covid-19. Es farà del 26 al 28 de març i tindrà com a epicentre el recinte firal del Sucre on els visitants podran fer amb cita prèvia un recorregut amb diferents espais de la casa de pagès i animals. El segon espai destacat serà el parc Jaume Balmes on per primer cop es farà un mercat amb setanta parades d'artesania i alimentació.

També hi haurà un concurs del Plat de Ram on vuit restaurants proposaran una recepta mentre que actes tradicionals com la cercavila de gegants o la jornada castellera es faran en format diferent. Sí que es manté el Concurs de Pintura que arriba a la 54a edició. Es farà controls d'aforament i s'hauran de respectar les mesures de seguretat.

«Estem molt il·lusionats de poder recuperar el Mercat del Ram, la nostra gran festa», ha afirmat l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, durant la presentació de la programació al parc Jaume Balmes, un dels principals espais d'aquesta nova edició. Es farà del 26 al 28 de març i permetrà continuar una festa on se celebra la tradició agrícola i ramadera d'Osona i que l'any passat es va cancel·lar per la pandèmia.


Sense cavalls ni aus per a evitar la propagació de dos virus

No es farà amb el format habitual sinó que la programació s'ha adaptat a les actuals restriccions per combatre la Covid-19. Entre els plats forts de la programació hi ha la jornada de presentació del Congrés de Bioeconomia, Innovació i Tecnologia (BIT) que es farà el 2022 conjuntament amb Lleida. El segon eix és el tradicional espai de pagès. Enguany es farà a l'exterior del recinte del Sucre, amb cita prèvia i control d'aforament. Els visitants faran un recorregut amb diferents espais de la vida de pagès, com ara un graner i un estable.El regidor de Fires i Mercats de Vic, Titi Roca, ha detallat que s'han hagut de reduir els animals previstos per complir les normatives vigents. Així, no hi haurà ni cavalls ni aus per evitar la propagació de dos virus. Tampoc hi haurà els concursos ramaders de vaca frisona i bruna ni l'exhibició de maquinària agrícola i automòbils. Una de les novetats serà la celebració del Gastro&Art al parc Jaume Balmes amb setanta parades. Roca ha explicat que han volgut donar suport a dos sectors «molt castigats» per la crisi econòmica i sanitària.

També ha anunciat la campanya gastronòmica El Plat del Ram amb el suport del col·lectiu Osona Cuina on vuit restaurants vigatans prepararan un plat que representi la Fira. Els comensals podran votar quin és el que més els ha agradat i les receptes es penjaran en línia perquè els ciutadans ho provin a casa. El plat més ben valorat serà el guanyador i se sortejarà un sopar de dues persones al restaurant guanyador com a premi.