Fort repunt de casos de coronavirus a Espanya: 3.715 nous contagis en les últimes 24 hores

Madrid és la comunitat més afectada de llarg | Els morts en les últimes 24 hores ascendeixen fins els 27

Persones amb màscares en un aeroport
Segueixen augmentant els contagis a Espanya. | CatalunyaDiari.cat

El nou informe sobre l'evolució de la pandèmia del coronavirus a Espanya publicat pel ministeri de Sanitat aporta, un dia més, xifres preocupants pel que fa als nous contagis. En les últimes 24 hores, les comunitats autònomes han informat d'un total de 3.715 nous casos, 1.587 més que els 2.128 d'ahir.

Des de l'inici de la pandèmia, han donat positiu en una prova o test de Covid-19 al nostre país un total de 370.867 persones. Suposa un increment de 6.671 respecte al que comunicat el passat dimarts. 

Preocupació per les declaracions de l'OMS

La notícia arriba un dia després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) advertís que la immunitat col·lectiva no permetrà frenar la pandèmia de coronavirus i va recordar que el món està lluny d'aconseguir aquesta protecció, sobre la qual, a més, se'n desconeixen diversos aspectes. «Sabem que menys del 10% de la població mundial té evidències d'anticossos contra el SARS-CoV-2», va dir la responsable de la cèl·lula creada en l'OMS per a lluitar contra la pandèmia, María von Kerkhove, en una roda de premsa virtual.

Aquesta dada que ha donat a conèixer l'OMS prové dels estudis serològics (que mesuren la presència en l'organisme d'anticossos contra una malaltia) realitzats en quaranta països i en els quals s'han usat «una varietat de mètodes i de test d'anticossos». En àrees específiques on el coronavirus ha circulat de manera intensa i entre grups de persones que han tingut una forta exposició al virus, com el personal sanitari, els estudis han detectat anticossos en un percentatge més elevat, entre el 20% i el 25%.


Comentaris

envia el comentari