Pedro Sánchez marxa escridassat durant les seves vacances d'un poble a Huelva

L'ajuntament ha demanat «respecte» i «hospitalitat»

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Diversos veïns de Matalascañas l'han increpat, li han cridat «fora, fora» i l'han insultat | Catalunya Diari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha estat escridassat a la localitat de Huelva de Matalascañas. El dirigent socialista havia acudit a la ciutat a una església, i s'ha trobat amb una petita manifestació a la sortida d'aquesta, tal com es pot veure en un vídeo que ha estat compartit a través de les xarxes socials. 

Diversos veïns de Matalascañas l'increpen, li criden «fora, fora» i l'insulten quan surt del temple, rodejat de guardaespatles, i es dirigeix cap al seu cotxe. Alhora, també es poden escoltar aplaudiments d'un altre grup que també s'havia reunit davant de l'anomenat lloc per tal de donar-li suport. 

Segons publica 'La Vanguardia', Sánchez hauria acudit a aquesta església de Matalascañas per acudir a una missa de difunts en memòria de José María Pérez de Ayala, treballador que conservava el Parc Nacional de Doñana. Pedro Sánchez coneixia a Pérez de Ayala, el qual va morir a principis d'aquest mes d'agost, pel fet que, les vegades que havia visitat el parc, ell havia estat el seu guia. 

L'Ajuntament de Matalascañas s'ha pronunciat pels fets succeïts

Després d'això, l'Ajuntament de Matalascañas ha indicat en un comunicat que les visites de personalitats a Doñana, nacionals i internacionals «han contribuït al prestigi de l'Espai Natural des de fa anys, independentment del color polític». 

Així, des de l'Ajuntament han detallat que a l'espai van acudir-hi presidents com Felipe González, Aznar o Zapatero i ara Pedro Sánchez, fet pel qual han remarcat que «és la institució, la Presidència del govern d'Espanya, la qual visita Doñana o el nostre municipi», i per això han demanat «per respecte democràtic» i també per «la positiva projecció de la zona». 

En aquest sentit, han assenyalat que, «si bé és perfectament legítima la crítica», consideren que és «més difícil de justificar l'insult i la desqualificació als que hem assistit a la recent visita del govern espanyol», comportaments que creuen que «haurien d'estar exclosos per no formar part a més de la idiosincràsia del nostre poble, de la seva coneguda hospitalitat».

Per aquest motiu, des de la institució municipal han remarcat que el respecte «forma una part fonamental de la convivència democràtica i d'un responsable exercici de la llibertat».

El vídeo ha estat compartit durant les vacances del president del govern espanyol, el qual va anunciar que viatjaria a Lanzarote entre el 4 i l'11 d'agost i que, segons alguns mitjans de comunicació, es desplaçaria posteriorment al Palau de les Marismillas, al Parc Nacional de Doñana, a Huelva, on també va gaudir d'uns dies de descans l'any passat.


Comentaris

envia el comentari