Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels desperfectes causats pel terratrèmol a Atenes

Un fort terratrèmol de 5,1 sacseja Atenes

Per ara no hi ha ferits per un sisme que ha causat el pànic entre la població per la seva intensitat amb la conseqüència d’algunes línies telefòniques i elèctriques tallades
Imatge dels desperfectes causats pel terratrèmol a Atenes
Imatge dels desperfectes causats pel terratrèmol a Atenes | @Eremnews

 

Ensurt a la capital de Grècia, Atenes, aquest divendres a causa d’un fort terratrèmol de 5,1 graus a l’escala de Richter  que ha sacsejat amb força tota la zona, segons ha informat el Centre Sismològic de la ciutat, afirmant que el sisme ha estat «fort, però afortunadament no ha estat llarg».

Per ara no hi ha constància de ferits per uns fets que han passat cap a les 13:30h  (hora catalana). L’epicentre del terratrèmol s’ha situat a uns 23 quilòmetres al nord-est d’Atenes i a uns 12 quilòmetres de profunditat,  afectant de ple tota la regió d’Àtica (la més poblada del país), més zones de Grècia i, inclús, alguns països propers, com ara l’extrem sud-est d’Itàlia. Malgrat que no s’han lamentat danys personals, sí que hi ha hagut incidències en les comunicacions.

El sisme ha provocat moments de pànic entre la població, ja que molta gent ha sortit corrents dels edificis alts i s’han concentrat als carrers,  amb una gran congregació de gent a la plaça Syntagma del centre d’Atenes. A més, algunes persones s’han quedat atrapades a dins d’ascensors. Aquestes són algunes de les imatges que ha deixat el fort terratrèmol:

Problemes de comunicacions

El fet que el sisme s’hagi produït molt a prop de la superfície ha fet que se sentís amb molta intensitat. En aquest sentit, algunes comunicacions s’han vist perjudicades pel moviment de terres, amb talls intermitents de l’electricitat i de les connexions telefòniques  a molts punts d’Àtica.

Tres quarts d’hora després del terratrèmol, hi ha hagut una rèplica de 4,4 graus a l’escala de Richter. Atenes no vivia un terratrèmol tan fort des de l’any 1999, quan un sisme de 5,9 va provocar la mort de 143 persones.  Per tant, aquest ha estat el moviment de terres més fort del segle a la capital grega.

També et pot interessar...