Una forta tempesta deixa aiguats al Vallès Occidental

El xàfec ha estat molt estàtic i ha afectat principalment la ciutat de Terrassa, on s’han recollit al voltant de 20 litres en poca estona amb calamarsa

Els ruixats i tempestes d’aquesta tarda estan sent molt dispersos fora del Pirineu i afecten principalment punts de l’interior i del prelitoral. En concret, a mitja tarda n’ha caigut un al nord del Vallès Occidental  que ha deixat autèntics aiguats en poca estona a ciutats destacades com ara Terrassa, on s’han recollit uns 20 litres per metre quadrat depenent del barri amb calamarsada.

La tempesta de Terrassa ha estat molt estàtica i pràcticament no s’ha mogut de lloc. De fet, a la ciutat veïna de Sabadell pràcticament no ha caigut ni una gota als barris del centre i del sud, però als del nord sí que s’ha vist ploure. Llamps i trons, aiguat sobtat i fortes ràfegues de vent és el que s’ha viscut aquesta tarda a Terrassa. Aquest parell de vídeos donen fe de la intensitat de la tempesta:

Prop de 20 litres per metre quadrat

L’aiguat de mitja tarda ha deixat prop de 20 litres per metre quadrat a Terrassa, tot i que en algun barri s’ha superat aquesta xifra i en altres ha caigut la meitat d’aigua. Al Parc Agrari entre Terrassa i Sabadell s’han registrat 9 litres, mentre que a Rellinars 11. 

Un bon patac d’aigua que també s’ha repetit en altres zones. A l’Anoia, per exemple, una intensa tempesta ha deixat 20 litres a Òdena o 13 a la Panadella. A la Granadella, a les Garrigues, també s’han registrat 9 litres.

Al Pirineu els xàfecs han estat més freqüents i intensos. Destaquen els 54 litres per metre quadrat a Boí, a l’Alta Ribagorça, o els 13 de Barruera, a la mateixa comarca. Autèntics patacs d’aigua que aniran a més al llarg de les properes hores.

Més xàfecs divendres

Mapa de previsió per aquest divendres
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

Els ruixats i les tempestes poden caure a diversos punts de l’interior encara avui, sense descartar-ne algun d’aïllat al litoral, però serà sobretot demà a partir del migdia quan els xàfecs guanyaran terreny  i arribaran a gran part del país, també a la costa. Una tongada de tempestes que durarà fins la nit i que farà baixar de valent les temperatures a ultima hora.