La impactant imatge que confirma el greu desgel a Groenlàndia

La inquietant foto que demostra el desgel a Groenlàndia a causa del canvi climàtic

Aquesta imatge, que s’ha tornat viral, mostra un grup de gossos ‘huskies’ tibant un trineu enmig d’una gran esplanada d’aigua on hi hauria d’haver una extensió de gel

Els efectes del canvi climàtic són molt evidents al nostre planeta i cada vegada són més els casos extrems que estem vivint per culpa d’aquesta problemàtica derivada de l’escalfament global per culpa de la gran contaminació dels humans. L’últim cas s’ha viscut a Groenlàndia, on una inquietant fotografia confirma el desgel accelerat en aquesta zona  habituada al gel i a les baixes temperatures.

Concretament, aquesta imatge, que s’ha tornat viral a les xarxes socials, ha estat feta per Steffen Olsen, científic de l’Institut Meteorològic de Dinamarca, just quan es dirigia al nord-est de la gran illa per recuperar eines de monitoreig meteorològic i oceanogràfic instal·lades al gel. La sorpresa va ser que, un cop a la zona, en lloc de trobar-se un terreny pla i ben gelat, com és habitual, la gran extensió era tot un mar d’aigua a causa del desgel. 

D’aquesta manera, la impactant imatge mostra una escena insòlita en què els gossos 'huskies' tiben el trineu amb les potes cobertes d’aigua en lloc de gel i neu. Una foto que, sense voler-ho, s’ha convertit en una denúncia de la terrible situació en què es troben els pols del nostre planeta a causa del canvi climàtic.

Una imatge que val mil paraules

A tothom li és familiar el fet que el gel s’estigui desfent a gran velocitat dels pols del nostre planeta, però a vegades fan falta imatges com aquesta per fer evident la greu problemàtica. D’aquesta manera, aquesta fotografia val mil paraules, ja que ha tingut un impacte més gran a Internet que moltes de les darreres notícies sobre el canvi climàtic. 

«La desfeta ràpida i el gel marí amb baixa permeabilitat i poques esquerdes deixen l’aigua desfeta a la part superior», afirma al seu compte de Twitter Rasmus Tonoboe, el científic que va fer pública la imatge d’Olsen a les xarxes socials. En aquest sentit, l’autor de la foto va destacar la preocupació que hi ha a la zona pel desgel, ja que el transport, la pesca i la caça depenen absolutament del gel marí. 

Temperatures molt per sobre de la mitjana

El canvi climàtic és un greu problema a tot el món, però es nota especialment a Groenlàndia, on l’augment de la temperatura és realment alarmant. Per exemple, el 12 de juny la temperatura de les aigües de la zona era 5 vegades més alta que la resta d’anys a la mateixa època, segons explica ‘El Confidencial’.

La capa de gel de Groenlàndia s’ha desfet  a un ritme extremadament ràpid aquests últims 20 anys en comparació amb la resta d’anys. Les últimes dades confirmen que el desgel ha assolit els nivells més elevats dels darrers 450 anys a partir de la dècada dels 1990 fins a l’actualitat.

També et pot interessar...