Un agent dels Mossos d'Esquadra dispara una bala de foam durant els aldarulls per l'empresonament de Pablo Hasél a BCN

Un periodista fotografia de ple el mosso que ha deixat sense ull una manifestant

L'home va fotografiar el número d'identificació de l'antiavalots

Un fotoperiodista encarregat de cobrir les protestes a favor de l'alliberació del raper condemnat per agressió i enaltiment del terrorisme, Pablo Hasél, facilitarà al departament d'Interior el número d'identificació del mosso que va disparar el projectil de foam a la manifestant que va perdre l'ull.

Així ho ha assegurat el mateix fotoperiodista, Ángel García, un autònom especialitzat en imatge documental, que el passat dimarts hauria captat la mediàtica imatge de la jove ferida a terra, durant la intervenció policial a la Via Augusta de Barcelona, tal com informa 'Metrópoli Abierta'.

Segons opina García, en el moment en què va caure la manifestant, no existia una situació de risc per als Mossos d'Esquadra, de manera que els antidisturbis van disparar, segons ell, «de manera indiscriminada» contra les persones que corrien intentant evitar la intervenció policial. 

L'home hauria captat l'instant en què un dels agents de la policia catalana hauria carregat el projectil just abans d'apuntar als precursors dels aldarulls i, en qüestió de segons, tal com explica al mitjà, hauria girat la seva càmera i la jove ja estava a terra amb la cara plena de sang. 

L'àrea d'Assumptes Interns del cos contacta amb ell

Així mateix, l'àrea d'Assumptes Interns dels Mossos d'Esquadra, en constatar que el fotoperiodista era l'autor de la imatge, ha contactat amb ell per demanar més evidències del moment en concret, per tal d'identificar l'agent del cos policial. 

A l'hora de repassar les imatges, el fotògraf hauria comprovat que havia fotografiat l'agent —el segon per la dreta en una fila de quatre efectius— i que, a més, en ampliar la fotografia es pot comprovar el nombre d'identificació (NOP) de l'antiavalots.

Segons el fotoperiodista, aquesta intervenció policial va tenir lloc quan cremaven els primers contenidors en la protesta pro Hasél i començaven a fugir els autors dels violents aldarulls, davant l'avanç de les Forces de Seguretat de l'Estat. Va ser aleshores quan els antiavalots van començar a disparar i es va produir la tragèdia que va captar Ángel García.