Imatge de diversos camions manifestant-se fent una filera per la vaga de transportistes

Fracassa la reunió entre el Govern i els transportistes: continua la vaga

El president de la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera ha lamentat no haver tret «res productiu» de la trobada

La vaga dels transportistes no s'aturarà. Tot i que el Govern va assegurar fer «tot el que estigui al seu abast», no s'ha arribat a un acord entre totes dues parts.

El Govern va decidir asseure's a la mateixa taula que Manuel Hernández, el president de la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera, després del caos format per la vaga.

Espanya està a punt del col·lapse de subministraments, diferents fàbriques i empreses de sectors com l'agroalimentari tenen nombroses pèrdues i els supermercats estan patint un lleuger desproveïment que preocupa la població.

Una situació realment complicada que ha obligat la ministra de Transport, Raquel Sánchez, seure amb els professionals del sector després de 12 dies d'aturada.

Manifestants de la vaga de transport
La Plataforma manté l'aturada de camioners | Europa Press

La vaga segueix

La reunió entre representants de la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera i la ministra de Transport ha tingut lloc aquesta tarda, a les 17 hores. Tot i això, ha estat un absolut fracàs. «No s'està donant resposta a la situació actual. No tenim més remei que mantenir les aturades. Confiem que en els pròxims dies es replantegi», assegura Manuel Hernández.

Manuel Hernández ha titllat de «caòtica» la situació dels transportistes davant dels mitjans de comunicació. La solució que ha ofert el Govern al sector no els ha convençut, i, per aquest motiu, mantenen la vaga indefinida que va començar el 14 de març.

El president de la plataforma ha assegurat que als transportistes i als camioners «els costa diners sortir a treballar» En aquest sentit, Hernández argumenta que el principal objectiu és «no treballar amb pèrdues».

Manuel Hernández ha destacat l'amabilitat de la ministra de Transports, però ha lamentat no haver tret «res productiu» de la trobada.

Manifestants de la vaga de transportistes
L'entitat reclama mesures a l'executiu espanyol perquè prohibeixi contractar a pèrdua | Europa Press

Les mesures pactades per Govern i el Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC) no els semblen suficients

La vaga segueix dempeus perquè el paquet d'ajudes pactat pel Govern i el Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC) no els semblen suficients ni immediats.

Des de la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera es defensa que les solucions ofertes no són immediates, per la qual cosa els transportistes continuarien treballant amb pèrdues.

Aquest acord recull un paquet de 30 mesures en què s'invertiran més de 1.000 milions d'euros, que té la finalitat de pal·liar la pujada desorbitada del preu dels carburants.

Entre les mesures acordades entre el Govern i la patronal, es recull el descompte de 20 cèntims per litre en combustible per als professionals del sector. Tot i això, Hernández assegura que «els 20 cèntims per litre amb prou feines serveix per cobrir la meitat de les pèrdues que tenim mensualment» i lamenta que només serveixi per a un mes.