Sanitaris preparant el trasllat dels pacients de l'hospital Severo Ochoa de Madrid l'1 d'abril de 2020

França registra la xifra de morts en un sol dia més alta d'Europa

Avui han superat els 10.000 morts

França  ha superat avui la xifra dels 10.000 morts per coronavirus i ha registrat el nombre més alt d'Europa de morts en un sol dia, 1.417 més en 24 hores. D'aquests, 820 pertanyen a diverses residències d'ancians. Tanmateix, cal dir que aquestes dades, tot i haver-se afegit avui, pertanyen a morts que encara no s'havien registrat des de l'1 de març. 

Mesures més contundents

Segons apunten les autoritats sanitàries franceses, han mort en total 3.237 persones grans residents de llars d'avis. L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha decidit prohibir a partir de demà que els ciutadans practiquin jogging entre les 10 del matí i les 7 de la tarda per evitar que el virus es propagui encara més. La trista notícia de les xifres ha propiciat que les autoritats demanin els ciutadans que es prenguin amb més seriositat les mesures de la lluita contra la Covid-19

Per a frenar la propagació, a més, França valora la possibilitat de fer 'tracking' mitjançant els GPS dels mòbils per confirmar que els positius i malalts compleixen la quarantena.