Un Mosso d'Esquadra en un control a Barcelona el 24 de març de 2020

Prop de 2.000 mossos d'esquadra de baixa pel coronavirus

Hi ha agents que estan aïllats per símptomes o per haver estat en contacte amb positius

La pandèmia del coronavirus està afectant milers de persones a tot el món. Fins ara s'han confirmat casos positius en persones que es troben a la primera línia d'acció com és el cas de personal sanitari, de membres de l'Exèrcit espanyol i de membres dels cossos policials. Aquest dimarts s'ha confirmat que uns 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra  estan, actualment, fora de servei  a causa del virus, segons avança 'NacióDigital'.

Uns 1.800 agents estan aïllats bé sigui perquè presenten símptomes o perquè han estat en contacte amb alguna persona que ha donat positiu. A aquests se'ls hi ha de sumar un centenar que ha donat positiu en  Covid-19. Als agents que estan aïllats però, no se'ls ha pogut fer la prova.

Denuncien la manca de material

Segons indica el mitjà anteriorment citat, sindicats del cos policial català han criticat la falta de material protector pels agents i, de fet, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va exigir ahir al Departament d'Interior que proporcioni als agents material protector i tests.

Han estat tres sindicats dels Mossos els que han demanat aquestes mesures al TSJC: el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Col·lectiu autònom de Treballadors Mossos d'Esquadra (CATME) i el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME).