França va registrar un cas de coronavirus a finals de desembre

S'ha analitzat una mostra PCR del 27 de desembre

Un tècnic munta kits de proves de coronavirus en una fàbrica a Califòrnia el 26 de març de 2020
La troballa s'ha fet després d'analitzar unes mostres PCR del 27 de desembre | Catalunya Diari

França va registrar un cas de coronavirus a finals de desembre. Ho ha descobert el responsable de cures intensives dels hospitals Avicenne de Bobigny i Jean Verdier de Bondy, Yves Cohen, que ha explicat que s'ha detectat la Covid-19 en unes mostres PCR del 27 de desembre.

Segons explica el sanitari en declaracions a 'France Info' la troballa s'ha fet gràcies a un estudi que es va fer a 24 pacients interns entre desembre i gener amb pneumònia. El centre sanitari ha tornat a analitzar les mostres i un dels pacients ha resultat donat positiu de la Covid-19.

 

La dona del pacient, possible origen del contagi

L'home, que no havia fet viatges que permeten suposar que va contraure la malaltia a l'estranger, va estar malalt durant quinze dies i va contagiar als seus dos fills però no a la dona. En aquest sentit, els professionals sanitaris sospiten que la dona, possiblement asimptomàtica, sigui l'origen del contagi a la família. Els metges es basen en que treball en una peixateria d'un supermercat on hi ha clientela d'origen xinès.

L'Agència Regional de Sanitat d'Ille de France analitzarà aquestes hipòtesis que semblen confirmar que tesi de que el coronavirus estava a França abans dels primers casos que, oficialment, estaven registrats fins ara al 24 de gener. Es tractava d'un francès d'origen xinès i de dos turistes xinesos que havien passat per la ciutat de Wuhan, on se situa l'origen de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari