Taules i cadires en una classe buida d'una escola

França tanca 28 escoles i 262 aules durant la darrera setmana per nous casos positius de coronavirus

El ministre francès d'Educació assegura que «és el resultat indispensable de la vigilància que portem. Tanquem amb bastant facilitat per a ser prudents»

França ha hagut de tancar 28 escoles i 262 classes després de registrar nous casos positius de la Covid-19, segons ha indicat aquest dilluns el ministre francès d'Educació, Jean-Michel Blanquer, una setmana després de la reobertura dels col·legis. «Caldrà esperar tancaments de classes i establiments. És el resultat indispensable de la vigilància que portem. Tanquem amb bastant facilitat per a ser prudents», ha dit el ministre a la cadena BFM TV, després d'assenyalar que a final de la setmana anterior el tancament de 22 col·legis i un centenar de classes.

Blanquer ha explicat que els tancaments, que suposen una petita part dels aproximats 60.000 centres escolars que hi ha al país, és una cosa que esperaven i que augmentarà necessàriament, més encara «probablement» en les pròximes setmanes, ja que «tres adults» malalts impliquen el tancament de la classe o l'escola. «És normal que en una societat afectada per l'epidèmia l'escola tingui en compte aquest fenomen», ha dit, alhora que ha assenyalat que de moment no implantaran les proves de diagnòstic a partir de mostres de saliva a les escoles perquè encara no són fiables.

Més de 4.200 nous casos en el darrer balanç

El darrer balanç de xifres de la Covid-19 a França, aquest dilluns a la tarda, va registrar en les últimes 24 hores 4.203 nous casos de coronavirus, molt menys dels 7.071 notificats en la jornada de diumenge, i menys de la meitat dels 8.550 del dissabte, segons van informar les autoritats sanitàries. En el seu balanç diari de la situació epidèmica, el ministeri francès de Sanitat va indicar que en l'últim dia s'han localitzat 58 nous focus, xifra estable en comparació amb la del dia anterior.

El percentatge de casos positius va pujar fins al 5,1%, dues dècimes respecte al diumenge, mentre que puja també el nombre de proves de diagnòstic realitzades, 1.005.757 en l'última setmana. També s'ha registrat un augment en el número d'hospitalitzats, fins a arribar a les 4.907 persones, 448 més que el dia anterior, de les quals 537 es troben en unitats de vigilància intensiva (83 més).

En total, França ha registrat 30.726 morts per coronavirus des de l'inici de l'epidèmia, 25 més en les últimes 24 hores. Al país hi ha 68 departaments de 101 situats en alerta, ja que presenten una situació de vulnerabilitat moderada o elevada davant la circulació del virus.