Francesc Mauri

Francesc Mauri avisa del què passarà aquest cap de setmana: «Tranquil·litat absoluta»

El meteoròleg alerta sobre el temps dels pròxims dies

Catalunya es troba immersa davant d'un escenari de calor. Després de la segona gran calorada de l'estiu d'aquest dimarts, 11 de juliol, els meteoròlegs ja fa dies que ho alerten: la calor no cessa.

A l'espera d'una possible nova puntada de calor de cara a la setmana vinent, novament, dimarts vinent, per aquest cap de setmana la previsió és que sigui càlid, sense calor excepcional, però amb avisos per calor nocturna.

Segons ha informat Francesc Mauri en el seu programa Meteomauri, la previsió és que predomini el sol a tot Catalunya, durant tot el cap de setmana. 

La xafogor, present durant tot el cap de setmana

La jornada d'aquest divendres es preveu que compleixi les característiques plenes d'una jornada d'estiu. Predominarà l'ambient assolellat i els termòmetres pujaran durant el dia. S'espera que les màximes arribin als 36ºC en diversos punts del territori, al Segrià i a l'Alt Empordà.

Mapa de la predicció meteorològica de divendres 14 de juliol
El sol predominarà durant la jornada d'aquest divendres. | Meteocat

Pel que fa a la resta de territoris, s'espera que les temperatures superin els 30ºC a tot Catalunya, excepte al Tarragonès i al Pirineu on les màximes se situaran entorn dels 28-29ºC. 

Concretament, la màxima serà de 30ºC a les Terres de l'Ebre, de 30ºC al Camp de Tarragona, 31ºC al Penedès, 33ºC a Barcelona, 36ºC a Girona, 35ºC a la Catalunya Central, 32ºC al Pirineu, i 36ºC a les comarques de Ponent. 

L'onatge s'alterarà durant la jornada a causa del vent que bufarà, puntualment, amb cops forts, sobretot a la Costa Brava

Dissabte i diumenge, tranquil·litat absoluta

La tendència per a la resta del cap de setmana és de xafogor i calor de ple estiu, encara que no amb unes temperatures tan altes com les que vam viure aquest passat inici de setmana.

La temperatura màxima serà de 38ºC al Pallars Jussà, on s'espera que la calor es noti més durant tot el cap de setmana. Pel que fa a la resta de territoris, els termòmetres superaran els 30ºC a tot Catalunya, excepte al Pirineu i alguns punts del Tarragonès.

Mapa amb la predicció meteorològica de dissabte 15 de juliol
La temperatura màxima d'aquest dissabte serà de 38ºC. | Meteocat

Segons Francesc Mauri, els núvols matinals hi seran presents a la Costa Daurada, a primeríssima hora del matí. Uns núvols que acabaran desfent-se i deixaran pas a una jornada assolellada i calorosa. 

Les temperatures màximes per aquest dissabte, 15 de juliol, s'espera que siguin les següents: a les Terres de l'Ebre 33ºC, al Camp de Tarragona; 30ºC, a Ponent; 38ºC, al Pirineu; 36ºC, a Girona; 35ºC, a la Catalunya Central; 34ºC i, a Barcelona, 32ºC.

Pel que fa a diumenge, les temperatures aniran més o menys en la mateixa dinàmica, poden variar, però molt lleugerament. Per tant, serà un bon cap de setmana per a fer rutes de muntanya, ja que no s'esperen ruixats al Pirineu.

Mapa de la predicció meteorològica de diumenge 16 de juliol
Diumenge, 16 de juliol, serà un dia assolellat. | Meteocat

Amb tot, no s'esperen ruixats en tot el cap de setmana i, per tant, tal com indica Francesc Mauri, podrem gaudir d'una «tranquil·litat absoluta».

Alertes per calor nocturna

Si bé s'espera que sigui un cap de setmana tranquil amb temperatures altes, les temperatures nocturnes també es deixaran notar. Tornen les nits caloroses i de no dormir, ja que les màximes nocturnes tornaran a pujar aquesta nit (de divendres a dissabte), i demà (dissabte a diumenge).

De fet, el Meteocat ha emès un avís de situació meteorològica de perill moderat que se centra, sobretot, en el Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Alt Camp, Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat. S'espera que les màximes nocturnes superin els 20ºC.

Arriba un nou episodi de calor

Les temperatures continuaran creixent fins a la setmana vinent, on s'espera que torni a haver-hi un pic de calor. Tal com ha informat el Meteocat, «Entre dilluns i dimecres es preveu un episodi de calor intensa a l'interior del país, el seu punt màxim es donarà dimarts».