Francesc Mauri ha dit prou. I no és per menys. El meteoròleg de TV3no ha dubtat ni un segon en posicionar-se públicament després del que ha dit un usuari sobre un producte a les xarxes.
És ben sabut que molts dels productes que consumim sovint no són de proximitat, sinó que provenen d'altres països. I fins i tot, d'altres continents arreu del món.
Però, moltes vegades, aquest producte ha d'anar recorrent llargues distàncies fins a anar a parar al seu destí final. Unes distàncies prou absurdes que a vegades costa trobar-hi el sentit de tot plegat. I això és el que ha volgut reflectir Francesc Mauri a través de les xarxes socials.
«Costa trobar el sentit comú»
Tot ha començat amb la publicació d'un usuari a Twitter amb una imatge d'una conserva de pera on apareix escrit el seu origen. «Peres d'Argentina. Envasat a Tailàndia», hi surt escrit a l'empaquetatge.
Unes paraules que indiquen que la pera prové d'Argentina, però que l'envasat del producte s'ha fet ni més ni menys que a Tailàndia. I d'allí, ha anat a parar fins a Espanya.
«Conserva de pera. El sentit comú ha guiat la humanitat durant mil·lennis, desaparegut ell el futur és imprevisible», ha escrit l'usuari en una piulada tot acompanyant la foto.
A més, l'usuari ha afegit un mapa on indica el recorregut que ha hagut de fer el producte des d'Argentina, d'on prové la fruita amb què s'ha basat el producte, fins a Espanya. Tot passant, primer, per Tailàndia.
Un tweet que Francesc Mauri ha aprofitat per posar el crit al cel sobre aquesta mateixa qüestió. «La pera! El sentit comú costa trobar. Vaig fer a Ponent una xerrada i vaig preguntar: compreu pomes dels Alps o del Pla de Lleida. Unanimitat: Lleida. Però déu ser mentida, perquè si no, no en vendrien dels Alps. Reaccionem!».
Han estat molts altres usuaris de la xarxa social els que han volgut donar també la seva opinió sobre el tema, com ha fet el meteoròleg de TV3. «Conserva de pera! De pera! Que en tenim al territori. Mereixem l'extinció».
Un altre ha afegit que també va veure una cosa similar a un altre país. «A Islàndia hi venien quan vaig ser-hi bacallà islandès envasat a Sant Boi de Llobregat».