Imatge de Francesc Mauri, l'home del temps de TV3.

L'avís de Francesc Mauri per les nevades de les pròximes hores: «A nivell de mar»

El meteoròleg de TV3 alerta sobre les nevades a cotes baixes que arribaran dimarts, 24 de gener, a primera hora

Són hores clau, hores de no retorn. Catalunya és a les portes d'una nevada a cotes baixes que podria ser força generalitzada. Per tant, per si encara no ho havíem dit prou, una recomanació: vagin a l'armari i treguin les peces més gruixudes que hi trobin. Perquè arriben hores de canvi i perquè les nevades podrien arribar al nivell del mar. Si més no, això és el que assegura Francesc Mauri. 

Serà a partir de la matinada d'aquest dimarts, 24 de gener. Serà aleshores quan canviarà tot; és a dir, el fred anirà a més i es traduirà amb nevades a una cota mínima de fins a 200-300 metres. 

A les sis del matí, primeres nevades

En aquesta línia, el meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, ha alertat aquest dilluns de la possibilitat real d'importants nevades en les properes hores a Catalunya. «Dimarts a primera hora del matí, cap a les 06.00 h., podria nevar cap a les comarques de Girona», ha dit. 

«No es tracta d'una gran nevada a cap comarca... no serà com aquelles nevades del març de l'any 2010. Ni de bon tros. Però sí que podria emblanquinar diverses comarques amb gruixos d'entre 1 a 5 centímetres», ha alertat. 

«Les nevades poden arribar a nivell de mar»

És la gran notícia sobre la nevada que s'espera al llarg de les pròximes hores a cas nostra. Si bé és cert que Mauri alerta que no es tractarà d'una nevada especialment important, també ho és que explica que podria nevar —fins i tot— per sota dels 200 metres. 

«El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) alerta de més de dos centímetres per sobre dels 400 metres. Per sota, però, també podria emblanquinar i les nevades podrien arribar pràcticament a nivell de mar», explicava Mauri al Telenotícies Migdia.

Imatge d'una carretera de Navarra afectada pel temporal.
Alerta pel temporal que arribarà al llarg de les pròximes hores a Catalunya. | EP

Al migdia, la neu es desplaçarà cap a les comarques de Barcelona 

A migdia, per tant, nou canvi de context. Les nevades marxarien de terres gironines i arribarien a terres barcelonines. A primera hora de la tarda, la nevada (o pluja), es desplaçarà a les comarques de Barcelona

«La neu pot caure per sobre de 200 metres. Estem parlant, per tant, de gran part de la conurbació barcelonina... I és que per sobre de 200 metres, vol dir per sobre de la Ronda de Dalt, aproximadament. Per tant, la zona del Baix Llobregat, el Vallès Oriental, el Vallès Oriental, el Maresme, el Bages o l'Alt Penedès es podrien llevar emblanquinades a primera hora», diu Mauri. 

«Ja pel que fa al Bages, Moianès i a Osona s'esperen nevades més intenses», ha recordat.

I al vespre què?

Doncs al vespre, aquesta cota dels 200 metres, es traslladarà al Camp de Tarragona, a les muntanyes de Prades i a les comarques de la Segarra, l'Alt Urgell i a Les Garrigues

Per tant, Mauri ho té més que clar: «Per tant, un avís. Farà fred, per dies». 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp