Els francesos es desplacen als comerços de la Jonquera i el Pertús malgrat les recomanacions del govern

Els visitants defensen que les mesures de seguretat «són les mateixes» i apunten que no hi veuen «cap problema»

Pla general d'una família francesa portant la compra feta en un establiment del Pertús. Imatge del 25 de juliol del 2020
Centernars de famílies franceses han baixat a la Jonquera tot i les recomanacions del govern | Catalunya Diari

Diversos clients francesos s'han desplaçat aquest dissabte fins als comerços del Pertús i la Jonquera malgrat les recomanacions del seu primer ministre d'evitar-ho. Jean Castex va desaconsellar divendres viatjar a Catalunya pels rebrots de covid-19. Malgrat l'anunci, des de primera hora del matí el degoteig de vehicles estrangers ha estat constant i la circulació fluïda en ambdós costats de la frontera.

Els visitants han defensat que les mesures de seguretat «són les mateixes» i que mentre sigui possible anar d'una zona a l'altra no hi veuen «cap problema». La majoria de compradors s'han acostat per comprar aliments, però també tabac i alcohol, ja que aquest tipus de productes són més econòmics a l'Alt Empordà.

El 'no' de França a Catalunya

  

El primer ministre francès, Jean Castex, va desaconsellar aquest divendres als francesos que vagin a Catalunya pels rebrots de la Covid-19. Davant una situació sanitària «degradada», Castex va dir que les autoritats franceses estan «en discussió» amb les espanyoles i les catalanes perquè «vigilin que el flux d'Espanya a França sigui el més limitat possible».

«La situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris degradats. Recomanem vivament als ciutadans francesos que evitin desplaçar-se allí mentre no millori la situació en aquest territori», ha anunciat Castex en una compareixença davant els mitjans de comunicació a l'Aeroport Charles de Gaulle de París. El primer ministre francès va assegurar que hi haurà una «gran vigilància» a la frontera per «protegir els ciutadans».


Comentaris

envia el comentari