Pla general d'una família francesa portant la compra feta en un establiment del Pertús. Imatge del 25 de juliol del 2020

Els francesos es desplacen als comerços de la Jonquera i el Pertús malgrat les recomanacions del govern

Els visitants defensen que les mesures de seguretat «són les mateixes» i apunten que no hi veuen «cap problema»

Diversos clients francesos s'han desplaçat aquest dissabte fins als comerços del  Pertús i la Jonquera malgrat les recomanacions del seu primer ministre d'evitar-ho. Jean Castex va desaconsellar divendres viatjar a Catalunya pels rebrots de covid-19. Malgrat l'anunci, des de primera hora del matí el degoteig de vehicles estrangers ha estat constant i la circulació fluïda en ambdós costats de la frontera.

Els visitants han defensat que les mesures de seguretat «són les mateixes» i que mentre sigui possible anar d'una zona a l'altra no hi veuen «cap problema». La majoria de compradors s'han acostat per comprar aliments, però també tabac i alcohol, ja que aquest tipus de productes són més econòmics a l'Alt Empordà.

El 'no' de França a Catalunya

  

El primer ministre francès, Jean Castex, va desaconsellar aquest divendres als francesos que vagin a Catalunya  pels rebrots de la Covid-19. Davant una situació sanitària «degradada», Castex va dir que les autoritats franceses estan «en discussió» amb les espanyoles i les catalanes perquè «vigilin que el flux d'Espanya a França sigui el més limitat possible».

«La situació a Catalunya mostra indicadors sanitaris degradats. Recomanem vivament als ciutadans francesos que evitin desplaçar-se allí mentre no millori la situació en aquest territori», ha anunciat Castex en una compareixença davant els mitjans de comunicació a l'Aeroport Charles de Gaulle de París. El primer ministre francès va assegurar que hi haurà una «gran vigilància» a la frontera per «protegir els ciutadans».