Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Temporal de vent i fred.

El fred insisteix: avisos ara mateix per temperatures mínimes extremes en 17 comarques

Aquest dilluns de «temperatures mínimes extremes» serà l'avantsala d'un dimarts que podria ser de nevades

Guants, abrics, bufandes i tot el que tinguem a l'abast. És l'hora de treure tot l'arsenal. Les temperatures han baixat de manera radical a tot Catalunya —ens movem en una mitja d'entre 5 i 7 graus per sota del que hauria de fer en aquesta època de l'any— i la sensació de fred és una evidència. El Meteocat, sense anar més lluny, recomana evitar sortir al carrer fora de les hores centrals del dia i activa l'avís per «temperatures mínimes extremes» per tercer dia consecutiu. 

Els ho traduïm: fa fred, molt fred. I aquest dilluns fins a 17 comarques tenen activats avisos per fred al llarg d'aquest matí. Avui circulen bandes de núvols que fan que la temperatura màxima quedi una mica més baixa en algunes comarques. Concretament, en aquesta situació s'hi troben al Barcelonès, al Baix Llobregat, al Garraf, a l'Alt Penedès, al Maresme, a la Selva, al Vallès Occidental, al Vallès Oriental, a l'Anoia, al Bages, al Moianès, a Osona, a la Garrotxa, al Ripollès, al Berguedà, al Solsonès i a la Val d'Aran

Tercer dia d'onada de fred: sota zero generalitzat

Sol, vent i fred. Molt de fred. Sense anar més lluny, aquest dilluns, 23 de gener, a Girona s'han llevat a -4° i a Lleida a -6°. A Barcelona i a Tarragona s'han llevat a un grau, però a Tremp, per exemple, s'han despertat a -9°, a Ripoll i a Manresa a -7°, a Montblanc a -6° i a Mora d'Ebre a -4°. 

A més a més, s'aniran repetint glaçades més puntuals a la costa. Pel que fa a les màximes, aquestes arribaran cap als 11 o 12 ªC en punts de les Terres de l'Ebre i la Costa Daurada. 

I dimarts... neu?

Finalment, cal destacar que el context canvia dimarts, 24 de gener. Les temperatures recularan encara més i —atenció!— caldrà estar atents a probables nevades. Veurem amb quina intensitat. La cota de neu podria arribar a baixar als 200 o 300 metres a primera hora del matí i, posteriorment, es podria estabilitzar als 400 metres. 

Hi hauria 2 centímetres d'acumulació a partir dels 400 metres. Això a primera hora, ja que a la tarda pujaria al centre i sud de Catalunya cap als 600 metres. 

Però de moment, parlem d'un escenari probable. Caldrà estar molt atents al cel. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp