Temporal de vent i fred.

El fred intens no marxa i anuncien pluges per aquesta tarda en una zona de Catalunya

Les temperatures es mantindran en valors similars durant els pròxims dies

El pas de la borrasca Juliette ha deixat els termòmetres congelats. Les temperatures gèlides a gran part de Catalunya sembla que es mantindran uns dies més. A més d'aquests valors mínims, aquesta tarda de dijous, dos de març, s'hi sumarà l'aigua en diversos punts del territori.

L'entrada en el mes de març no ha provocat cap canvi primaveral en el clima a Catalunya, de moment. Quan falten vint dies perquè finalitzi un hivern, atípic, amb canvis de temperatura dràstics i poca pluja, sembla que els termòmetres es començaran a enfilar a finals de setmana cap a valors primaverals.

Els xàfecs podrien afectar 4 comarques catalanes

La tarda d'aquest dijous, es presentarà tranquil·la i amb possibles precipitacions en diferents punts del territori. El cel es mantindrà tapat i cobert a bona part de Catalunya tot i que la pluja només es donarà en certs punts concrets. Si bé és veritat, al llarg de la tarda la nuvolositat anirà marxant pels Pirineus catalans, de sud a nord.

Pel que fa a les precipitacions s'espera a les zones de muntanya de la província de Girona. D'intensitat feble s'espera que acumuli quantitats entre inapreciables i minses. Les comarques on s'espera precipitacions són: la Vall d'Aran, el Ripollès, el Vallès Oriental i l'Osona.

Imatge del temps per aquesta tarda de dijous, dos de març
Imatge del temps per aquesta tarda de dijous, dos de març.   | Meteocat

La cota de neu se situarà entre els 300 i 600 metres fins al migdia. A partir de primera hora de la tarda, pujarà fins a situar-se entorn els 900 metres en general i 600 metres als Pirineus catalans. De cara als pròxims dies, no s'espera cap mena de precipitació en cap punt del territori.

Termòmetres congelats fins a final de setmana

La borrasca Juliette ha deixat un clima polar que sembla que es quedarà fins a finals de setmana a Catalunya. La temperatura per aquesta tarda de dijous serà similar o lleugerament més baixa que la d'aquest dimecres, primer de març. A primera hora del matí, la meitat de Catalunya, s'aixecava amb valors negatius.

En els pròxims dies la tendència es mantindrà igual. Les matinades i els vespres seran frescos i al migdia, si el sol es deixa veure, la temperatura pot arribar fins als catorze graus. La visibilitat serà bona durant la tarda, a excepció de les zones elevades de la serralada prelitoral i els Pirineus.

El vent bufarà de component nord i oest i amb caràcter fluix i cops moderats. A les Terres de l'Ebre i a l'Empordà el mestral i la tramuntana bufaran amb alguns cops forts. Pel que fa als Prepirineus i a punts de l'interior vent fluix i de direcció variable.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!