Grup Freixenet i Henkell Freixenet van tancar l'exercici 2019 amb una facturació de 1.290 milions d'euros, un 25% més, i una quota de mercat del 9,7%. Així, l'aliança de totes dues companyies s'ha completat «amb èxit» i es consoliden com a líder mundial del sector del vi espumós, un objectiu que van establir per a 2025 i que gairebé s'ha aconseguit en 2019, han informat en un comunicat aquest dilluns. Així, la companyia ha pogut posposar l'ERTO que tenia programat.
La marca Freixenet (cava, prosecco i vins tranquils) va vendre 94,4 milions d'ampolles l'any passat, la qual cosa suposa un 1,4% menys que en 2018 a causa de l'augment dels preus als Estats Units, si bé Grup Freixenet continua liderant el sector del cava en 104 països, segons assenyala IWSR Drinks market analysis.
Actualment, la companyia exporta més del 80% de les seves vendes, sent Alemanya, Regne Unit i els Estats Units els principals mercats. Amb l'impacte en el sector vitivinícola del coronavirus, el conseller delegat de Grup Freixenet, Pere Ferrer, ha indicat que «en un entorn tan canviant i incert, fer una previsió per a tot l'any és gairebé impossible».
Reactiven les exportacions per afavorir l'economia
«Veiem amb il·lusió la reobertura del sector de la restauració i el canal Horeca i esperem un impacte significatiu en les vendes», ha afegit. A causa de la reactivació de les exportacions a nivells abans de la crisi als Estats Units, el Japó i França, Grup Freixenet ha pogut posposar en dues de les seves empreses l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERTO) per reducció de jornada que va activar a principis de juny: Segura Vídues i Freixenet.
Per a gestionar el negoci en el mercat espanyol, Grup Freixenet ha creat el Comitè Executiu Freixenet Espanya, format per Joaquín Costa, que serà el nou gerent de Vendes i Màrqueting d'Espanya a partir de l'1 de juliol; Josep Palau, gerent de Cadena de Subministrament, i Thomas Scholl, director de Finances del grup, i aquest organisme, al seu torn, dependrà del consell directiu de Grup Freixenet.