Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fàbrica Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia

Freixenet presenta un segon ERTO als seus treballadors

Es reduirà la jornada laboral entre un 20 i un 40%
Fàbrica Freixenet a Sant Sadurní d'Anoia
Freixenet presenta un nou ERTO als seus treballadors en menys de tres mesos | Cedida

La productora de cava espanyola Freixenet  ha anunciat que presentarà un nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins a finals d'aquest any per als 1.050 treballadors de la companyia. Segons han explicat fonts de l'empresa, aquesta vegada l'ERTO suposarà una reducció d'entre  el 20 i el 40% de la jornada laboral dels treballadors, i atribueixen aquest expedient a raons econòmiques, tècniques i de producció «directament relacionades amb la Covid-19».

Segon ERTO en tres mesos

A finals del mes de març, tot just als inicis de la pandèmia, l'empresa va presentar un expedient de regulació temporal d'ocupació per a 123 treballadors, 110 del departament de vendes i 13 de l'àrea d'Enoturisme i Relacions Públiques. El coronavirus ha provocat un fort impacte en el consum i especialment en l'hostaleria, per la qual cosa s'han vist obligats a aplicar un nou ERTO. 

«Es tracta d'una decisió que ens hem vist obligats a prendre per salvaguardar la viabilitat econòmica de la companyia», asseguren des del grup. Aquesta mesura va entrar en vigor el passat dilluns 8 de juny i es preveu que s'allargui fins al 31 de desembre, tot i que «no es descarta suspendre'l abans que acabi l'any, en funció de l'evolució de la situació econòmica». 

Les negociacions entre els sindicats i l'empresa han conclòs amb què la plantilla seguirà rebent el 100% de les pagues extres i vacances, i la prestació per desocupació que es cobrarà del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) serà proporcional  al temps que deixin de treballar. Aquest ERTO ha afectat als 1.050 treballadors de les cinc empreses del grup: Caves Freixenet, Segura Viudas, Castellblanc, UCSA i Comercial Grup Freixenet. 

Líder mundial del sector de vins espumosos

Fa dos anys la multinacional alemanya  Henkell  va adquirir el 50,6% de les accions de Freixenet per tal de convertir-se en el líder mundial  del sector dels vins espumosos. Al gran poder de Freixenet se li va unir el de Henkell, amb la marca Mionetto i la supremacia de Henkell Trocken, el vi espumós més exportat d'Alemanya. Les dues empreses juntes donen treball a 4.000 persones de tot el món.