Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una noia agafant un gelat

Frigo rectifica: Tornarà a incloure el castellà en els seus anuncis a Catalunya

La marca de gelats ha rebut una allau de comentaris a les xarxes socials

Imatge d'arxiu d'una noia agafant un gelat
Frigo ha anunciat que inclourà el castellà en la seva cartelleria | Pixabay

Després de l’allau de crítiques per utilitzar el català i no el castellà a la seva cartelleria, Frigo ha anunciat que a partir d’ara també inclourà aquest idioma. L’empresa va eliminar aquest estiu el castellà en els seus tradicionals anuncis situats als establiments comercials. La marca de gelats, propietat de la multinacional Unilever, només inclou l’anglès, l’alemany i el català. Un fet que va provocar el rebuig de milers de ciutadans d’Espanya.

Després d’una setmana amb nombroses crítiques i crides de boicot, Frigo ha rectificat i ha anunciat que «amb l’objectiu d’evitar aquesta mena de malentesos la cartellera apareixerà sempre en els dos idiomes al mateix temps». En aquest sentit, Unilever agraeix «les diverses opinions, comentaris i suggerències rebudes» i matisa que «per aquells clients que ho sol·licitin sempre hem posat a la seva disposició la possibilitat de tenir el cartell en castellà», en declaracions recollides per El Economista.

Crida al boicot

Cal recordar que la marca de gelats va ser trending topic a Twitter per l’allau de crítiques que va rebre per no utilitzar el castellà en els cartells dels seus productes a Catalunya. La majoria de comentaris cridaven al boicot de la marca davant el que asseguraven que era un «menyspreu» amb noms com ara «Xocolata blanca & Cookies» en lloc de posar «Chocolate blanco & Cookies».