Les fronteres d'Espanya, tancades més enllà de l'estiu

L'Executiu estudia que les restriccions de mobilitat arribin fins a l'octubre

Aeroport de Madrid-Barajas
Les fronteres d'Espanya, tancades més enllà de l'estiu | Wikipedia

La falta de turistes internacionals a Espanya s'estendrà probablement fins, com a mínim, al mes d'octubre. Aquesta és la previsió que estudia el govern, que el dimecres 29 d'abril va aprovar en el Consell de Ministres un calendari que allarga les restriccions a la mobilitat i el tancament de fronteres fins ben entrada la tardor. 

Aquest calendari va ser projectat en un cronograma «orientatiu» que no té «caràcter exhaustiu. Les decisions i dates concretes sobre l'efectiu aixecament de tota limitació establerta durant l'estat d'alarma es determinaran a través dels corresponents instruments jurídics», exposa el document signat pel Ministeri de Sanitat.

El Govern ja planejava fa unes setmanes un estiu sense turisme exterior

L'Executiu també explica que la desescalada tindrà diferent evolució «si tot evoluciona favorablement davant escenaris amb rebrots de diferent gravetat que podrien allargar el procés», apunten des del govern.

Segons la informació del diari 'ABC', l'equip de Pedro Sánchez ja treballava a primers d'abril amb un pla que albirava un estiu sense turisme estranger a conseqüència del tancament de fronteres. Aquesta seria una mesura de doble direcció, igualment per a les entrades com per a les sortides.

IAG espera que la crisi s'estengui diversos anys

Els espanyols han de ser conscients que, en el període estival de 2020, ningú podrà viatjar fora del territori nacional, llevat que un certificat de salut específic ho permeti.

El sector turístic va tenint cada vegada més clar que l'arribada de turistes estrangers aquest estiu serà impossible. Aquest dimarts 28 d'abril, el grup d'empreses propietari d'Iberia, IAG, ha afirmat en un comunicat enviat a la CNMV que esperava que la crisi s'allargués durant diversos anys. I en el sindicat de pilots Sepla contemplen que els vols no recuperin els nivells anteriors a la crisi fins a l'any 2023.


Comentaris

envia el comentari