Fulles de llorer

Unes fulles de llorer al lavabo et poden solucionar un problema molt comú

Es tracta d'un truc molt efectiu i beneficiós per a la nostra salut

Si hi ha alguna cosa que ens regala la natura, a més dels seus paisatges i animals, és sens dubte la vegetació. Hi ha milers d'arbres i plantes amb múltiples propietats no sols per a l'ecosistema, sinó també per a l'ésser humà.

De fet, el llorer n'és una. Moltes persones coneixen les fulles per la seva cultura i la tradició gastronòmica. Ara bé, sabies que els seus beneficis se'n poden estendre fins i tot més enllà? Descobreix-los i aplica'ls al teu dia a dia.

L'efectivitat de les fulles de llorer: beneficioses per a les persones

Encara que el seu nom científic és Laurus nobilis, tradicionalment es coneix com a llorer. Aquesta espècie mediterrània, de tronc recte i escorça llisa, conté olis essencials que la fan molt característica i aromàtica. El llorer és un arbre molt frondós i no requereix massa cura. Ara bé, el més preuat que en podem treure són les fulles, les quals se solen recol·lectar a qualsevol època de l'any. De fet, els nostres avantpassats ja ho feien així.

Si hem de destacar alguna cosa del llorer, són les seves propietats antiinflamatòries i relaxants. Així mateix, també resulta molt efectiu com a remei natural contra els refredats, ja que conté propietats expectorants i antimicrobianes.

Llorer
El llorer és una planta amb infinitat de propietats i beneficis. | Getty Images

No obstant això, les fulles del llorer poden oferir-nos molts altres beneficis, i concretament, hi ha un truc que és molt efectiu i que poques persones coneixen. Per dur-ho a terme, tan sols necessitaràs col·locar algunes fulles de llorer al lavabo. Potser et sembla una cosa estranya, però quan descobreixis la raó d'aquesta recomanació, ho entendràs tot.

Com comentàvem abans, el llorer té múltiples propietats, i entre les més destacades n'hi ha una que encara no hem dit: les propietats digestives. Per tant, si deixem unes fulles d'aquesta planta al lavabo, les nostres digestions poden canviar radicalment. Potser t'estàs preguntant com aconsegueix el llorer fer-ho, però no et preocupis, perquè t'ho explicarem a continuació.

Pel que sembla, les fulles del llorer tenen uns compostos que estimulen la producció d'àcid gàstric i bilis, i per tant, això ens pot ajudar a descompondre millor els aliments que ja tenim a l'estómac. Si deixem aquestes fulles aromàtiques a prop de la dutxa, el vapor que en surti es barrejarà amb l'essència del llorer. Per tant, en respirar, tot això entrarà al nostre cos. Així, les nostres digestions podran millorar considerablement.

Altres beneficis del llorer

Ja hem comentat que el llorer és una planta molt utilitzada a milers de cuines i llars, i això és a causa de la quantitat de propietats i beneficis que té. Ara bé, a més de col·locar algunes fulles al lavabo, també en pots extreure més beneficis.

Foto d'una dona a la dutxa
Si deixem aquestes fulles aromàtiques a prop de la dutxa, n'obtindrem molts beneficis. | GETTY IMAGES

Per això, no hi ha res com optar pel te de llorer. Normalment, es poden utilitzar les fulles tant fresques com deshidratades, ja que a través d'elles extraurem les substàncies que necessitem (és a dir, flavonoides, alcaloides, linalol i eugenol).

Pots aconseguir fulles de llorer pràcticament a qualsevol supermercat. No obstant això, també les pots trobar a botigues de productes naturals, com herbolaris. En tot cas, el millor és demanar orientació a un metge o professional. 

Doncs bé, has de saber que el te de llorer aportarà grans beneficis al teu cos. A més d'ajudar el sistema digestiu, si consumeixes aquesta beguda, també podràs alleujar altres problemes gastrointestinals. Així mateix, s'ha demostrat que les substàncies d'aquestes fulles ens poden ajudar a controlar la diabetis tipus 2 i a disminuir el colesterol. De fet, és un te molt efectiu per prevenir alguns problemes cardiovasculars.

Tot i això, també és probable que a través de les seves propietats antiinflamatòries puguem alleujar dolors reumàtics o inflamacions, i en molts altres casos, també alguns problemes respiratoris.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!