Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona traient diners d'un caixer automàtic i imatges de bitllets

El secret dels caixers automàtics: pots treure diners encara que no portis la targeta

Els caixers s'han anat actualitzant per oferir un millor servei als usuaris

Els caixers automàtics han anat evolucionant molt durant els últims anys fins al punt que serà possible retirar l'efectiu sense necessitat d'utilitzar la targeta de crèdit. Es tracta d'una solució molt valorada per part dels usuaris que en veuran simplificada la gestió.

Els bancs intenten oferir noves funcionalitats als clients i és molt probable que la manera de treure els diners del caixer experimenti un canvi brutal en qüestió de molt poc temps. Només necessitarem el telèfon mòbil per fer el tràmit.

Això és possible gràcies a la tecnologia NFC, recull el diari Ideal. Aquest sistema facilita la realització de pagaments amb el dispositiu mòbil, a més d'efectuar operacions sense targeta als caixers.

És cert que els diners en efectiu estan caient en desús. Amb els anys s'han anat imposant altres mètodes de pagament més àgils i segurs, com ara les targetes, el mòbil o plataformes com Bizum. Tot i això, els caixers automàtics encara són molt útils.

Per a molta gent suposa la manera de retirar els diners del seu compte o fins i tot revisar els seus comptes. Els bancs pràcticament forcen els seus clients a utilitzar-lo, suprimint gairebé del tot el servei presencial a finestreta. Entre els grans damnificats per això hi ha la població de més edat, que presenta grans dificultats per manejar-se en l'àmbit tecnològic.

Muntatge amb un caixer automàtic i una cartera amb bitllets d'euro de fons i una mà agafant un iPhone
A través del telèfon mòbil es podran fer les operacions al caixer | Getty Images, SuprV

Des de fa temps s'està treballant amb l'opció d'operar als caixers bancaris amb el telèfon mòbil. No caldrà introduir la targeta per la ranura i es podrà retirar l'efectiu amb més facilitat. Els que ho han provat admeten que es tracta d'un procés molt ràpid i sense cap mena de dificultat.

Què he de fer per treure diners amb el mòbil?

La retirada de metàl·lic als caixers amb el mòbil és possible gràcies a la tecnologia NFC. No cal recórrer a la targeta de crèdit, per la qual cosa podràs oblidar-te'n. Això implicarà més seguretat per a l'usuari.

Entre altres coses, ja no hauràs d'introduir la targeta per la ranura, amb el risc que comporta que el caixer se l'empassi o que ens l'oblidem allà. Amb l'ús del mòbil només caldrà acostar el dispositiu al lector, com ja es fa amb els pagaments sense contacte ('contactless').

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'esmentada tecnologia ja es troba a la major part de telèfons intel·ligents. Fins i tot asseguren que algunes entitats bancàries ja estan deixant de facilitar targetes de dèbit i de crèdit físiques als usuaris. Com a alternativa posen a disposició d'aquests les targetes virtuals que portem al mòbil.

Muntatge amb una imatge d'una mà traient bitllets d'un caixer i un cercle amb un primer pla d'una persona fent servir el mòbil
Al mòbil portarem la targeta virtual | España Diario TIPS, Getty Images

La seva utilització no comporta cap complicació. Només ens exigiran comptar amb la targeta en qüestió a l'app Wallet de Google o iPhone. Quan estigui configurada desbloquejarem el telèfon, activarem l'NFC i acostarem l'aparell al lector.

D'aquesta manera, podrem accedir a les nostres dades, igual que passa quan abonem una compra amb el mòbil. Es tracta d'una nova funcionalitat que s'anirà imposant i que promet facilitar-nos molt la vida.

Sobretot perquè ja no caldrà sortir de casa amb la targeta ni ens haurem de preocupar per una possible pèrdua o pèrdua. Al nostre telèfon tot es troba més protegit. Els bancs fan tot el possible per garantir el servei més segur.

Possibilitat que desapareguin els caixers

Alguns estudis advertien recentment que el menor ús dels diners en efectiu podria provocar la desaparició dels caixers. És una cosa que també preveuen les entitats bancàries, tot i que de moment sembla complicat que ho puguin dur a terme a curt termini. Actualment, es compten per milions el nombre de persones que recorren a aquest tipus de terminals per treure diners o fer gestions bancàries.