El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia

'La Caixa' entrega més de 100.000 kits escolars a menors vulnerables

En concret, a Catalunya es repartiran un total de 19.578 kits

La Fundació La Caixa i CaixaBank lliuraran un total de 119.895 kits de material escolar a menors de tota Espanya atesos pel programa CaixaProinfancia, dirigit a llars en situació de pobresa amb nens, i altres entitats socials.

Els lots es distribuiran per les més de 400 entitats socials de tot el país que desenvolupen el programa CaixaProinfancia, amb la implicació de col·legis, administracions públiques i la xarxa d'oficines de CaixaBank, segons ha informat aquest dijous la Fundació La Caixa en un comunicat.

A Catalunya es repartiran un total de 19.578 kits: 17.572 a la província de Barcelona, 662 en la de Girona i 592 en la de Lleida. Amb tres modalitats diferents per a adaptar-se a cada cicle educatiu, els kits inclouen una motxilla, un estoig, llapis de colors, retoladors, una llibreta, un joc de regles, un compàs, una calculadora científica i una funda arxivador ecològic.

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha assegurat que l'entitat treballa perquè els menors que «es troben en situacions difícils, disposin de més oportunitats, sempre orientats a aconseguir una major equitat».

A Espanya, un de cada tres nens sofreix la pobresa infantil, una situació que no sols es tradueix en una falta de recursos econòmics, sinó en la dificultat d'accedir al dret universal de l'educació.

L'entitat assenyala que aquesta realitat s'ha vist agreujada per la crisi social i econòmica de la Covid-19, afectant llars que fins ara gaudien d'una certa estabilitat i generant que més menors es trobin en risc de vulnerabilitat.

CaixaBank i Bankia tenen una exposició conjunta de més de 8 milions a l’IRPH

CaixaBank i Bankia tenen en conjunt una exposició més de 8.000 milions d'euros a l'índex de referència de préstecs hipotecaris (IRPH), la legalitat dels quals serà determinada pel Tribunal Suprem el pròxim 30 de setembre.

La Justícia europea va dictaminar el passat 3 de març que l'IRPH ha d'estar sotmès a control judicial perquè els tribunals espanyols examinin si es tracta de clàusules abusives incloses en contractes hipotecaris.

Al ser els jutges espanyols els que han d'avaluar cada cas, el Tribunal Suprem va decidir suspendre l'admissió de nous recursos el IRPH fins al pròxim 30 de setembre, quan es pronunciarà sobre els acceptats fins al moment, la qual cosa condicionarà l'admissibilitat dels següents recursos.

CaixaBank i Bankia, que estan negociant un acord de fusió, són dues de les entitats més exposades a aquest índex i l'entitat resultant hauria de fer front als litigis als quals s'enfronten actualment ambdues.