Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia

CaixaBank prepara un «gran ajustament de plantilla» després d'absorbir del tot Bankia

El CEO de la nova CaixaBank assegura que operaran sota els criteris de voluntarietat i la meritocràcia

El CEO de la nova CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha explicat aquest divendres que començaran les converses amb els sindicats a la tornada de Setmana Santa i que no hi haurà un missatge específic per a les persones de més de 50 anys, que són l'objectiu principal per a ser acomiadats en aquesta nova etapa dels bancs. 

Tot i això, Gortázar ha explicat que es prioritzaràn les baixes voluntàries i que els acomiadaments «no seran traumàtics».Ho ha dit en una roda de premsa a València, després que aquesta mateixa setmana Bankia celebrés la seva última junta d'accionistes abans de la fusió, i que aquesta hagi estat autoritzada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i aprovada pel Ministeri d'Assumptes Econòmics.

S’espera l’acomiadament de fins a 8.000 empleats

Gortázar ha sostingut que tenen el treball pràcticament finalitzat, que els detalls del procés d'integració de personal s'abordaran primer amb els representants sindicals i que es donarà a conèixer en les pròximes setmanes quan comencin les converses.

Ha insistit que no volen fer un procés traumàtic, sinó que operaran sota els criteris de voluntarietat i la meritocràcia: «Són els principis que seguirem i ens semblen els més lògics, retenir als millors». De fet, es calcula que aquesta nova fusió suposarà l’acomiadament d’entre 7.000 i 8.000 treballadors, principalment aquells majors de 50 anys.

La nova entitat bancària preveu tancar aquestes negociacions en el segon trimestre i tenir aquest capítol resolt al més aviat possible, ja que es tracta d'un procés important, ha defensat Gortázar: «Ho farem bé com hem fet en el passat».

Es preveu el tancament del 23% de la xarxa de sucursals

«Tenim dos reptes principals al davant aquest 2021», afegeix Gortázar. «La reestructuració organitzativa que tindrà importants implicacions sobre el redimensionament del grup: i preparar la integració tecnològica d’ambdues plataformes». El ‘superbanc’ creat per la fusió de CaixaBank i Bankia comptarà amb 51.600 empleats -35.600 de CaixaBank i 16.000 de Bankia. No obstant això, la plantilla espanyola de CaixaBank suma uns 27.500 empleats, pel que la xifra total es redueix fins als 43.500 treballadors.

Pel que fa al tancament d’oficines, i tal com calculen els analistes del banc britànic Barclays, l’entitat tancarà el 23% de la seva xarxa, que actualment compta amb 6.100 oficines a Espanya, sent 3.800 de CaixaBank i 2.270 de Bankia. Després del seu acord, es tancaran un total de 1.411 sucursals.