Jugadors del Nàstic celebrant el gol de Ballesteros

El Nàstic treu premi d’Andorra i conserva el lideratge de forma provisional

Els grana han empatat al camp de l’Andorra, conserven la primera posició de la lliga i el ‘goal average’ particular favorable. Celebrat punt per sumar-ne ja 28 a la taula

El Nàstic ha buscat no perdre al camp de l’Andorra  i l’equip de Toni Seligrat, que avui ha presentat una versió peculiar a la qual no s’està acostumat, ha gratat un punt que el serveix per diverses coses. Gràcies a l’empat (1-1), els tarragonins segueixen líders de la lliga amb dos punts d’avantatge sobre els tricolors, tot i que aquests han de jugar un partit pendent contra el Cornellà. A més, els grana conserven el ‘goal average’ particular a favor i, en cas d’empat entre ambdós conjunts quan acabi la lliga, el Nàstic acabarà per davant. L’alegria per seguir sumant ha quedat ben palesa en la celebració d’alguns jugadors sobre la gespa després d’un encontre extremadament accidentat.

[predef]telegramtgndigital-604[/predef]

Inici de malson

Accidentat perquè quan només havien passat vuit minuts de partit, el Nàstic ja patia dues lesions. Queien Brugué  i Carbia, els principals referents en atac en una jornada on Pedro i Oliva han iniciat el matx des de la banqueta veient com Joel Lasso era titular. Bonilla i Rueda, en el centre del camp, deixava entreveure un plantejament conservador que s’ha accentuat amb el domini de l’Andorra. Buscant aturar el joc combinatiu dels locals, Seligrat ha dibuixat un engranatge defensiu contundent que no s’ha trencat fins a la recta final del primer temps.

Després d’un domini en augment de l’Andorra, Saveria  combinava amb Martí Vilà dins de l’àrea visitant per enviar l’esfèric a l’escaire. Era l’1 a 0 en el minut 41  i deixava un Nàstic tocat que ha intentat atacar en els darrers minuts del primer temps més que en els 41 anteriors. El premi a l’activació en atac ha arribat només començar el segon temps. Una recuperació de pilota perfecta de Carlos Albarrán ha acabat amb una centrada que Loureiro  s’endinsava a la seva pròpia porteria. Els grana reiniciaven un matx que tornaria a agafar l’aroma del primer temps: domini local sense crear grans ocasions de gol.

La més clara arribaria en el minut 73. Després d’un domini constant de la pilota i d’anar tancant els grana dins del seu camp, Rai Marchán connectava un cop de cap després d’un llançament de cantonada per enviar l’esfèric al travesser. No ha estat fins al minut 78 quan els grana, aparentment, han decidit anar pel matx amb la sortida a la gespa d’Oliva i Fullana. En la primera acció d’ambdós, el porter local Ratti  ha suat. Malauradament ha estat un miratge i el Nàstic ha acabat el matx defensant un punt que, amb el xiulet final, ha celebrat.

Amb aquest resultat, els tarragonins dormen un dia més com a líders de la lliga. Ara sumen 28 punts, dos més que l’Andorra (segon). El pròxim cap de setmana els nastiquers no competiran i no tornaran a vestir-se de curt fins al 28 de febrer quan visitin L’Hospitalet. Fins aleshores, temps suficient per conèixer l’abast de les lesions de Carbia i Brugué i recuperar els jugadors afectats per la Covid-19.