Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Clifton Onolfo intentant obrir les portes d'accés a les instal·lacions de l'Estadi

El CF Reus d’Onolfo no pot entrenar-se a l’Estadi i carrega contra l’administrador David López

Una desena de futbolistes acompanyats de Ramon Maria Calderé es queda a les portes de l’Estadi i segueix sense poder entrenar. David Penya carrega contra l’administrador concursal

Clifton Onolfo intentant obrir les portes d'accés a les instal·lacions de l'Estadi
Clifton Onolfo intentant obrir les portes d'accés a les instal·lacions de l'Estadi | Joan Alfons López

El CF Reus segueix immers en un nou capítol de bipolaritat. El club, amb l’administrador concursal David López en un bàndol i el propietari Clifton Onolfo per l’altre, ha protagonitzat aquesta tarda un nou gir dels esdeveniments. El projecte esportiu que encapçala Clifton Onolfo amb Ramón Maria Calderé d’entrenador i una desena de futbolistes precontractats ha volgut iniciar aquesta tarda la pretemporada amb una sessió d’entrenaments a l’Estadi Municipal que, com era previsible, no s’ha pogut desenvolupar. Les instal·lacions, tancades en tots els seus accessos, no han estat disponibles i els futbolistes s’han quedat, per segon cop en 48 hores, sense poder exercitar-se.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Presència d’un notari per deixar constància

La novetat de l’acte ha estat amb la presència del notari Javier Pajares. Acompanyat de David Peña, advocat d’Onolfo, Pajares ha recorregut els principals accessos a les oficines i els vestidors i ha comprovat que totes les portes estaven tancades. El recorregut del notari ha estat seguit per Onolfo, els seus assessors legals i els jugadors. El propietari nord-americà ha dirigit unes paraules als esportistes i els ha assegurat que s’encarregarà en les pròximes hores de trobar-los unes instal·lacions on puguin exercir la seva professió, quelcom que ja es treballava des de l’assessoria esportiva de Far Law Sports amb Gerard Escoda i David Cuéllar al capdavant. Es preveu que el pròxim intent d’entrenament sigui durant la jornada de divendres.

Pajares no ha trobat cap de les portes de l'Estadi obertes
Pajares no ha trobat cap de les portes de l'Estadi obertes | Joan Alfons López

David Peña carrega contra l’administrador concursal

Després del discurs als jugadors, l’advocat David Peña ha atès els mitjans de comunicació per deixar constància del malestar amb l’administrador concursal David López. Ambdues parts volen restablir relacions i López ha convidat a Peña a una videoconferència durant la jornada de dijous per tractar l’actualitat ganxeta. L’administrador, fora de la ciutat, ha rebut una dura crítica de l’advocat d’Onolfo: «Volem parlar amb ell i ell amb nosaltres però mitjançant una vídeoconferència o viatjant a Segòvia em sembla ridícul, sincerament. Ell diu que està a Segòvia i això ens sembla incorrecte, ha d’estar a Reus, obrint les instal·lacions i firmant contractes».

Tot i que la intenció d’ambdues parts sigui la de parlar, no sembla que la reunió de demà tingui moltes opcions d’acabar amb èxit: «Parlarem però depèn d’ell, si ve aquí (a Reus) parlarem amb ell i si volen comunicació, la tindrem. Si no, divendres ho comunicaré tot plegat al jutjat i es prendran mesures». Peña, que ha lamentat que «l’ajuntament només vol parlar amb el senyor López», no descarta demanar explicacions als jutjats per algunes de les seves actuacions que no acaben d’entendre: «Ha demanat la baixa de jugadors del juvenil de Divisió d’Honor sense comunicar-ho a la propietat (el defensa David Grifell és un d’ells) i ha donat la baixa a futbolistes de Segona B que haurien de ser equip jugant a Segona B. Així la SAE ha perdut actius, és molt difícil entendre perquè ho ha fet».

Jugadors, assessors, advocats, tècnics i Onolfo, posant davant de la porta tancada de les oficines
Jugadors, assessors, advocats, tècnics i Onolfo, posant davant de la porta tancada de les oficines | Joan Alfons López

Pel que fa la xifra de quelcom més de 2.200.000 euros que s’han de pagar als jugadors del filial i del primer equip, Peña ho resumeix així: «LaLiga ens deu 3,3 milions. Si nosaltres devem 2,2 milions, ens sobra 1.100.000 euros. Ara bé, dels 2.2 milions no es deuen tots, els jugadors que van marxar el 31 de gener no tenen dret a cobrar cap euro més. Creguin-me que farem tot el possible per a què no cobrin un euro de més».

La Guàrdia Urbana ha rondat les instal·lacions de l'Estadi a l'hora que es preveia l'inici dels entrenaments
La Guàrdia Urbana ha rondat les instal·lacions de l'Estadi a l'hora que es preveia l'inici dels entrenaments | Joan Alfons López

 

El notari Javier Pajares (esquerre) al costat de David Peña, advocat d'Onolfo
El notari Javier Pajares (esquerre) al costat de David Peña, advocat d'Onolfo | Joan Alfons López

 

Alguns dels jugadors no han volgut posar en la foto davant les oficines
Alguns dels jugadors no han volgut posar en la foto davant les oficines | Joan Alfons López