Fotomuntatge de Gabriel Rufián i Marta Pagola

Gabriel Rufián va deixar dona i fill després de trobar l'amor al Congrés

El polític va posar fi a la relació amb Mireia Varela per donar una nova oportunitat a l'amor amb la seva companya del Congrés, Marta Pagola

No hi ha dubte que Gabriel Rufián s'ha convertit en un dels polítics més polèmics del moment. El portaveu adjunt d'Esquerra Republicana de Catalunya es va fer famós el 2015, quan es va convertir en un dels candidats al Congrés. La seva popularitat va anar creixent a mesura que la seva activitat a les xarxes socials pujava, ja que, a més de dedicar la vida a la política, també ha intentat crear-se una imatge propera publicant algunes fotos de la seva vida personal, a més de ser present a YouTube.

Gràcies a les seves publicacions a Instagram i Twitter, s'ha pogut conèixer una mica més sobre qui era la seva parella als inicis i també la mare del seu fill. Es tractava de Mireia Varela, graduada en Llengua i Literatura Espanyola i amb un màster en Llengua Espanyola, Literatura Hispànica i Espanyol i també de Llengua Estrangera per la Universitat Autònoma de Madrid.

Gabriel Rufián ha estat sempre un personatge mediàtic i polèmic
Gabriel Rufián ha estat sempre un personatge mediàtic i polèmic | La Noticia Digital

Una ruptura d'allò més dolorosa

Encara que la relació entre tots dos semblava avançar, finalment la història d'amor va acabar. Una ruptura molt dolorosa per a tots dos, però especialment per a la Mireia. L'ex de Rufián no va trigar a trencar el silenci públicament per explicar com se sentia després d'haver posat fi a la seva relació sentimental amb el polític. Va demostrar el seu desacord i lamentació per haver tallat de soca-rel la relació, i va fer a Rufián una espècie de crit d'atenció a qui ara és la parella de Rufián.

Varela explicava que va acomiadar el 2018 «plorant, sabent que perdia l'amor de la meva vida». «Li vaig plorar cada dia, tardes i nits. Li vaig suplicar mil perdons i desitjo cada hora la seva tornada. Centenars de nits d'insomni. Patiment incommensurable. Aïllament del món. Dolor per la gent que m'envoltava. Incomprensió del proïsme, teràpies i medicació. Discussions sense fi. Dolor, dolor i més dolor», lamentava.

L'ex del polític va compartir una captura de pantalla de la cançó 'A ella' de Karol G. Una declaració d'intencions en tota regla tenint en compte què diu la lletra del tema: «Tu no et mereixes res, no estic parlant amb tu, ella es mereix menys del que vas fer amb mi, encara que intentis sorprendre't aquest serà el teu càstig. Que tot el que et faci, tu ja ho vas fer amb mi», canta la reggaetonera. Els seguidors de Mireia no van trigar a captar la indirecta i enviar a l'afectada tot el suport per mitjà de comentaris. 

El nou i polèmic amor de Rufián

Però, qui és ella? A qui va dedicar aquesta cançó Mireia? La publicació tenia un destinatari clar, Marta Pagola,  cap de premsa del Grup Basc al Congrés dels Diputats. Amb ella, Gabriel Rufián va decidir canviar de vida i deixar Mireia i el seu fill. La nova història d'amor es va forjar als passadissos del Congrés dels Diputats amb certa rapidesa, fins al punt que poc temps de conèixer-se van saltar els rumors d'un possible casament a Hondarribia, a Guipúscoa, si bé el presumpte enllaç encara no s'ha celebrat.

Encara que a priori van decidir portar la seva afinitat en secret, el festeig entre tots dos va acabar sent un secret a veus per a tots els presents al Congrés. Tant és així, que a Marta Pagola no li va quedar més remei que comunicar-ho al seu cap, Aitor Esteban. Mentrestant, la relació entre Mireia i el seu ex, Rufián, ha continuat tensant-se. De fet, quan el polític ve a Catalunya a veure el seu fill en comú amb Mireia, prefereix tenir el mínim contacte possible amb ella, per la qual cosa dorm a casa dels seus familiars.