Imatge d'unes galetes sobre un fons blanc

Llença-les si les tens: Retiren dels súpers catalans unes galetes per risc d'intoxicació

Es tracta de les galetes de vainilla Harifen, de la marca Sanavi

Toca tornar a revisar el rebost i la nevera. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ordenat la retirada del mercat d'unes galetes per la presència de soja no etiquetada en el producte. Concretament, el producte retirat són les galetes de vainilla Harifen, de la marca Sanavi.

Les caixes que s'han hagut d'enretirar són de 200 grams i del lot 35L, amb caducitat al 30 d'abril del 2023. També s'ha hagut de retirar el lot 29J, amb caducitat al 28 de febrer del 2023. El codi de barres del producte és 8425887005030.

La Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) havia rebut l'avís prèviament de França i, immediatament, han demanat als distribuidors catalans que retirin el producte de les seves prestatgeries. L'empresa Sanavi ha activat la devolució de productes dels punts on s'estava venent. 

Les galetes, venudes a Catalunya

L'aliment ha estat distribuït a Catalunya. Tot i això, l'alerta no només s'ha emès a territori català. Ja que les galetes també han estat retirades d'altres punts de l'estat com l'Aragó, el País Valencià, Castella-la Manxa, Extremadura i Galícia. També s'ha retirat en altres països com Alemanya, Portugal, Polònia Grècia, Itàlia i França

Un carret de la compra ple al passadís d'un supermercat
Les galetes s'han hagut de retirar de diversos supermercats de Catalunya, però també d'establiments d'arreu d'Espanya i d'Europa. | CatalunyaDiari

Segona alerta alimentària del mes

A principi del mes de febrer, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va alertar per un producte distribuït i venut només a Catalunya. Un producte que l'agència dependent del ministeri espanyol de Consum ha retirat del mercat per precaució. 

El producte retirat eren els macarons de la marca Pidy. El motiu principal era perquè contenia ou i ametlles, però això no apareixia a l'etiquetatge del producte. 

Per tot plegat, l'AESAN advertia a les persones al·lèrgiques a aquests dos productes per precaució. S'havien de retirar totes les existències del producte. Cal destacar que els dolços s'havien venut només a Catalunya.