Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un carret de la compra ple al passadís d'un supermercat

Alerta alimentària: retiren del mercat uns dolços venuts a Catalunya

Els macarons de la marca 'Pidy' no porten a l'etiquetatge que contenen ous i ametlles

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha fet saltar les alarmes per un producte distribuït i venut només a Catalunya. Un producte que l'agència dependent del ministeri espanyol de Consum ha retirat del mercat per precaució. 

En concret, s'ha fet una advertència personalitzada per aquest producte que només estava present a Catalunya. Els dolços que s'havien venut i distribuït contenien dos elements que no apareixien a l'etiquetatge del producte.

Retiren uns macarons del mercat

El producte que s'ha retirat són els macarons de la marca Pidy. El motiu principal és perquè conté ou i ametlles, però això no apareix així a l'etiquetatge d'aquest producte. Per tot plegat, l'AESAN ha advertit a les persones al·lèrgiques a aquests dos productes per precaució.

Macarons de diferents gustos
L'AESAN ha retirat uns dolços del mercat | Pixabay

Per això, s'ha demanat que les persones que tinguin aquestes al·lèrgies s'abstinguin de consumir-lo, en cas que l'hagin comprat ja. Tot i això, consumir aquests macarons no suposa cap perill per a la resta de la població que no té cap mena d'al·lèrgia a l'ou o a les ametlles.

El nom que apareix a l'etiqueta del producte, que és una carta de cartó blanca amb finestra, és '160 macarons 4 varietes 3,5 cm' i és de la marca Pidy. El número de lot que s'ha retirat del mercat és el 2021369222 i  la data de caducitat és 01/08/2022. El pes d'unitat és de 480 grams. 
 

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement d'aquesta incidència a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF). Ha arribat una notificació d'alerta per part de les autoritats sanitàries de Bèlgica, relativa a la presència d'ou i ametlla no inclosos a l'etiquetatge dels macarons de la marca Pidy.

Aquests dolços només s'han venut i distribuït a Catalunya i han arribat procedents de França, via Bèlgica. Un cop rebuda l'alerta, l'agència dependent del ministeri espanyol de Consum, ha retirat de pressa dels mercats i ha llençat una advertència.

Tot i això, el consum d'aquest producte típic francès i italià, no suposen cap perill per a les persones que no tenen al·lèrgia a la fruita seca indicada o a l'ou.