Imatge d'un supermercat.

Gallo alerta que començarà a faltar pasta als supers: «En dos dies com a màxim»

L'estoc de pastes Gallo podria acabar-se en dos dies com a molt, segons el conseller delegat de l'empresa

La vaga de transportistes ha deixat moltes prestatgeries buides als supermercats d'Espanya. Amb motiu de la desorbitada pujada del preu de la gasolina, els transportistes van iniciar una aturada de la seva activitat dilluns passat, 14 de març.

Des de fa uns quants dies, els supermercats a Espanya comencen a notar les conseqüències de la vaga indefinida. I és que, davant de la por de quedar-se sense alguns productes bàsics, la població va començar a fer recollida de diversos productes a casa.

Imatge dels prestatges d'un supermercat pràcticament buits per la vaga de transportistes a Espanya.
Els prestatges dels supermercats a Espanya es troben pràcticament buides per la vaga dels transportistes. | Europa Press
 

Des que es va iniciar la vaga de transportistes, les prestatgeries d'olis, ous, conserves i productes d'higiene no han tornat a estar plens.

Tot i que els supermercats no són els únics afectats per l'aturada dels camioners. Grans empreses com Heineken, Danone i Gallo ja han llançat una veu d'alarma davant d'aquesta situació.

Gallo avisa que aviat faltarà pasta als supermercats a Espanya

Gallo, l'empresa de pasta, ha llançat l'avís que aviat faltarà temporalment pasta als supermercats a Espanya.

«Fa nou dies que gairebé no servim res des de la nostra fàbrica cordovesa del Carpio», assenyala Fernando Fernández Soriano, conseller delegat de Gallo, a La Vanguardia.

I és que si no hi ha una ràpida solució a la crisi, Gallo desapareixerà temporalment de les prestatgeries dels supermercats. «Si això segueix així, l'estoc que els queda als nostres clients s'acabarà de pressa, en dos dies com a molt», afegeix Fernández.

Imatge de quatre paquets de pasta de la marca Gallo.
Gallo haurà d'aturar la seva producció si no s'acaba la vaga de transportistes a Espanya. | Pastas Gallo
 

La fàbrica de Gallo ha continuat treballant amb normalitat aquests dies, però la vaga de transportistes els ha impedit distribuir els productes. En aquest sentit, en condicions normals Gallo sol carregar 20 camions diaris i, en canvi, ara són els que han sortit en total des del 14 de març, quan va començar l'aturada.

A més, al problema de la distribució se suma el de l'emmagatzematge. I és que en comptes d'empaquetar-se i distribuir-se, la pasta s'ha anat emmagatzemant, però ja no hi ha més lloc al magatzem.

«En un o dos dies, ja no en podrem produir més i ens veurem obligats a parar la fàbrica» perquè el magatzem és gairebé ple, assenyala Fernández. I, davant d'aquest possible cessament de fabricació, 130 llocs de treball es veurien afectats.

«Estem en una situació límit perquè, és clar, una vegada que se solucioni tot, pot passar que el producte escassegi a tot el país i, si deixem de produir, no en tindrem prou per a tota la demanda que arribi llavors», lamenta a l'esmentat mitjà .

Un desproveïment que teòricament no era preocupant

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, argumenta que la falta d'algun producte als supermercats ha estat «puntual». A més, exposa que el motiu d'aquesta manca de productes és l'acaparament de productes per part dels clients, no pas per la vaga indefinida.

Tot i que és innegable que l'aturada dels transportistes està afectant les empreses i provocant un cert desproveïment a Espanya. Gallo no és l'única que ha llançat la veu d'alarma els darrers dies, altres empreses també s'han vist afectades.

Fotomuntatge d'una prestatgeria de suepermercat mig buida i un camió
La vaga de transportistes està provocant un desproveïment de productes. | CatalunyaDiari

 

És el cas de Danone, que va avisar fa només uns dies que aviat es veuria obligada a cessar la producció a Espanya. L'empresa làctica, que proporciona ocupació al voltant de 2.000 treballadors al nostre país, va advertir que en el termini màxim de 24 hores es veia obligada a interrompre temporalment la seva activitat.

«Això provocarà la interrupció de subministrament tant d´aigua mineral natural com de productes làctics en l'àmbit nacional», advertia Danone.