García Albiol sobre Álex Pastor: «Tothom sabia que tenia problemes de dependència, entre ells l'alcohol»

El portaveu del Partit Popular de Badalona ha realitzat unes polèmiques declaracions sobre la detenció de l'encara alcalde badaloní

El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest matí de dimecres, en relació a la detenció de l'alcalde de Badalona, Álex Pastor, que «tothom que té coneixement d’aquesta persona sabia que tenia problemes  d’aquest tipus, de dependència, entre ells l’alcohol». García Albiol, en una entrevista a RAC 1, ha afegit que «no m’agradaria donar la imatge que es fa llenya de l’arbre caigut. Era un fet esperable, però com ha passat ha estat molt heavy».

La líder de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha seguit la mateixa línia que el portaveu popular. En aquest sentit, Sabater ha assegurat que «durant la baixa de l’alcalde en ple temporal Glòria hi va haver molts rumors i moltes especulacions sobre la seva salut». L'exalcaldessa badalonina ha assenyalat que «en converses en privat tothom coneixia que el senyor Pastor no estava en condicions de liderar la ciutat».

Dolors Sabater, també entrevistada a RAC 1, no ha volgut especular sobre els problemes que pateix Pastor i ha reblat que «no hi ha un coneixement explícit del que li passa a Álex Pastor, només hi ha coneixement de la seva incapacitat de liderar la ciutat».

Álex Pastor, detingut per conduir begut en ple confinament

Les declaracions dels dos exalcaldes de Badalona arriben hores després que els Mossos d'Esquadra detinguessin aquest dimarts l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor (PSC), a l'Eixample de Barcelona, per saltar-se el confinament, conduir sota els efectes de l'alcohol i atemptat contra l'autoritat. 

Davant la gravetat dels fets, la direcció nacional del PSC l'ha suspès de militància de manera fulminant aquest mateix dimarts i li demana que renunciï al càrrec. «Els fets són incompatibles amb la militància socialista i l'exercici de qualsevol càrrec públic», asseguren des del partit.