Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Zona d'alimentació de la Fira del Vendrell.

Gastronomia, automoció i cultura popular, protagonistes de la Fira del Vendrell 2022

El certamen multisectorial recupera la Rambla com a espai central i ofereix activitats durant tot el cap de setmana

La Fira de Santa Teresa del Vendrell (Baix Penedès) torna aquest 2022 al seu emplaçament natural, la Rambla. La pandèmia va impedir celebrar el certamen multisectorial el 2020, mentre que el 2021 es va optar per ubicar els estands al Puig. Amb el retorn a la normalitat, la fira vendrellenca recupera el seu espai al centre de la ciutat.

Entre el 14 i el 16 d’octubre, la Rambla acollirà tant els estands multisectorials com els d’alimentació. Aquest any s’ha apostat per augmentar la capacitat de la zona de tasts i degustacions, amb una gran carpa de 450 metres quadrats. Un autèntic Firatast a la plaça de Tobies que vindrà acompanyat de diferents actuacions musicals durant tot el cap de setmana.

L’automoció ocuparà, com és habitual, l’aparcament del Pèlag, mentre que el carrer dels Cafès serà per al Racó de l’Art. Enguany, el carrer del Doctor Robert serà l’espai familiar, amb activitats per als més petits i un circ solidari. També cal destacar la plaça de les Garrofes, on hi ha un espai reservat per a la mostra de cerveses artesanes.

Autobusos llançadora

Una altra de les novetats d’aquesta edició seran els busos llançadora que uniran el centre amb la zona d’atraccions, a l’avinguda del Camp d’Esports. Sortiran tant de l’estació de busos com de la plaça del Pèlag. D’aquesta manera es vol fomentar la mobilitat urbana sostenible, amb freqüències cada trenta minuts.

La Fira 2022 s’inaugurarà el divendres 14 d’octubre a les 19.00 hores al capdavall de la Rambla. Aquest mateix dia hi haurà el concert de Canya d’Or, les gralles del Vendrell, al Teatre Àngel Guimerà, i l’assaig general dels Nens. El duet d’Eva Cabanes i Cristina Español i el grup The Kojacs Trio posaran la música a l’escenari de la Rambla.

Correfoc, cercaviles i concerts

El dissabte al matí el protagonisme serà per les actuacions infantils, com la dels Edunautes, així com diferents tallers. Un dels actes destacats del dia serà la plantada i la cercavila de foc, amb sortida de les Quatre Fonts a les 21.00 hores. També hi haurà concerts a la Rambla de Devotional Mode, el Rey del Glam i el DJ Ceba, en una nit que s’allargarà força.

Ja el diumenge, després de la ballada conjunta a la plaça Vella, els grups de cultura popular faran la seva cercavila pel centre, que acabarà amb els versos dels Diables. A les 13.00 hores tindrà lloc l’actuació castellera, una de les destacades de l'any. Hi prendran part els Nens del Vendrell, la colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

A les sis de la tarda es farà a la Rambla una desfilada de gossos que estan en adopció. Després, el còmic Ferran Aixalà farà el seu monòleg ‘Les set pomes’. Cal destacar que la zona d’atraccions començarà a funcionar el dia 11 i tindrà una franja sense soroll els dies 12 i 13.

Cap a una «Festa Major petita»

La regidora de Fires, Luz Ramírez, ha destacat que la Fira del Vendrell està evolucionant cap a «una Festa Major petita». «La zona multisectorial cada cop costa més d’omplir, a diferència de l’alimentació o l’automoció», afirma la regidora. Per això creu que, en els pròxims anys, avançarà en direcció a ser com una «festa major petita del municipi».

El programa complet de la Fira de Santa Teresa 2022 es pot consultar en aquest enllaç.

La Fira de Santa Teresa del Vendrell.
Els estands multisectorials seran de nou a la Rambla | BP Diari