Aquest Black Friday, compra amb el cap

La Generalitat inicia una campanya per fomentar el consum responsable i segur

Imatge d'una persona comprant per internet
La Generalitat inicia una campanya per fomentar el consum responsable i segur durant el Black Friday | Pixabay

Amb el mes de novembre donem la benvinguda a l'esperat Black Friday, una tradició que importem des dels Estats Units que consisteix a inaugurar la temporada de compres nadalenques amb significatives rebaixes.

Aquesta jornada de descomptes se celebra un dia després del Dia d'Acció de Gràcies dels EUA. Enguany s'escau el dia 27, però en alguns casos s'allarga durant setmanes.

Si penseu a iniciar les vostres compres durant aquests dies, Consum recull una sèrie de consells perquè ho feu de forma responsable i meditada, evitant així les compres impulsives.

— Primerament, elaboreu una llista, d'acord amb el vostre pressupost, amb allò que necessiteu.

Compareu preus en diversos establiments i desconfieu de les ofertes molt llamineres que trobeu a Internet, ja que podria tractar-se d'un engany, de productes falsificats, etc.

— Controleu especialment la despesa amb targeta de crèdit i les compres finançades per a no sobreendeutar-vos.

— Recordeu que els productes han de tenir la mateixa qualitat i garantia que tenien a preu no rebaixat.

Reviseu que els productes mostrin tant el preu original com el rebaixat, o bé el percentatge de descompte.

A més a més, tingueu en compte que la publicitat és vinculant, és a dir, obliga a complir tot el que s'hi anuncia.

Si ets més de comprar presencialment

En cas que compreu en establiments presencials, aquests no tenen obligació d’acceptar canvis o devolucions, sempre que el producte estigui en bon estat. Per tant, és preferible que us n’informeu abans.

Si l'establiment ofereix la possibilitat de fer canvis o devolucions, també ha d’informar de les condicions en què es podran fer: terminis, possibles excepcions, sistema de retorn dels diners en efectiu o en un val de compra, entre d'altres.

Si ets dels qui prefereixen comprar per internet

A l'hora de comprar per internet, el més important és que escolliu un comerç electrònic que sigui segur i de confiança, és a dir, que ja conegueu o del qual en tingueu alguna referència per amics, familiars, etc.

En cas que dubteu, abans de comprar-hi res Consum recomana seguir les següents comprovacions:

— Busqueu l'opinió d'altres usuaris a la xarxa i mireu que sigui un web mínimament acurat, sense faltes d'ortografia ni traduccions mal fetes, per exemple.

— Assegureu-vos que disposi d'informació suficient i clara sobre les característiques i els preus dels productes que s'hi ofereixen.

— Reviseu que s'informi correctament de les condicions: les modalitats de pagament i d'enviament disponibles, el cost del transport, els terminis d'entrega i els sistemes de devolució.

També és important que localitzeu les dades de contacte, una adreça física d'ubicació de l'empresa i comproveu si l'adreça electrònica comença per HTTPS. Tampoc no és recomanable fer compres des d'ordinadors públics i xarxes Wi-Fi obertes, és a dir, sense contrasenya.

Per seguretat, és preferible que no accediu a botigues virtuals des d'enllaços que us arribin per missatge o per correu electrònic. Així evitareu accedir per error en dominis fraudulents.

En les compres per internet disposeu de 14 dies per retornar els productes si no n'esteu convençuts. Això és el que s'anomena 'dret de desistiment', i en queden exclosos els productes fets a mida o personalitzats; aquells que es puguin deteriorar amb rapidesa, com ara menjars; els bitllets de transport aeri, les reserves d'hotel, les entrades per a espectacles, etc. En aquest cas, tingueu present que l'empresa us podria cobrar les despeses de devolució, sempre que ho hagi informat prèviament en les condicions.

Recordeu que, en tots els casos, cal que conserveu les factures o els comprovants de compra, ja que són la vostra garantia i els necessitareu per poder reclamar en cas que sigui necessari.

En qualsevol cas, si tens cap problema en les teves compres, informa't i reclama al web de Consum.


Comentaris

envia el comentari