URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La Generalitat ajorna la tramitació d'ajudes anticovíd per als autonòms per una «saturació» de la pàgina web

Fins al moment, s’ha tramitat correctament 3.543 sol·licituds | El Govern posposa el tràmit fins dimarts vinent a les 09.00 hores

Imatge d'una noia utilitzant un ordinador portàtil des de casa
El Govern ajorna fins dimarts les ajudes previstes per als autònoms de Catalunya per un error al servidor   | cedida

La web del Departament de Treball, que aquest dilluns obria el termini perquè els autònoms afectats per l'impacte de la covid-19 poguessin demanar ajudes, ha quedat saturada aquest de l'allau de sol·licituds rebudes. Per això mateix, la Generalitat ha decidit ajorna fins demà la tramitació d'ajudes anticovíd per als autonòms. «El Govern ha decidit posposar fins demà a les 9:00 hores el tràmit per sol·licitar ajudes a les persones autònomes afectades per les conseqüències econòmiques derivades per la crisi sanitària de la Covid-19», expliquen.

Segons ha informat Treball en un missatge a Twitter, part dels usuaris poden experimentar «talls en el servei de tramitació», tot i que també detalla que segueixen entrants sol·licituds. Fonts del mateix departament indiquen que, fins a les 13.45 h, ja s'han tramitat 3.231 sol·licituds, un volum que qualifiquen de «molt alt». Les ajudes que s'estan demanant corresponen a la convocatòria que va anunciar la Generalitat la setmana passada i que atorguen 2.000 euros en un pagament únic.         

En total, el Govern té previst destinar 20 MEUR fins a esgotar l'import. Les ajudes es resoldran per ordre cronològic i està previst que puguin beneficiar al voltant de 10.000 persones. La Generalitat assegura que es tracta de la primera vegada que cau el sistema, tot i que el posposa per demà, i han estat molts els que han fet públiques les seves queixes a les xarxes socials.            


Comentaris

envia el comentari