La Generalitat allargarà a les 24 hores la gratuïtat d'un dels trams de l'autopista C-16

Actualment es podia circular sense cap cost en dues franges del dia

Peatge de la C-16
La gratuïtat durant les 24 hores del dia s'aplicarà a partir del pròxim 1 de setembre  | ACN

La Generalitat de Catalunya aplicarà la gratuïtat durant les 24 hores, entre els dilluns i divendres laborables, del tram de l'autopista Terrassa-Manresaque es compon des del peatge de Sant Vicenç/Castellvell cap al nord, i a l'inrevés. Ho ha anunciat el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, als representants del Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa. La mesura s'aplicarà el pròxim 1 de setembre i ampliarà la gratuïtat actual repartida en dues franges del dia.

Cal recordar que aquesta era una reivindicació històrica del Bages per a la millora de la connectivitat de la comarca. D'aquesta manera, si un vehicle accedeix a l'autopista per la barrera de Sant Vicenç/Castellbell i es dirigeix en direcció Berga, o si prové de la C-16 des del nord i va cap a la C-55, el preu del peatge serà gratuït a qualsevol hora del dia.

Les bonificacions s'aplicaran de dilluns a divendres laborables i cal que els vehicles disposin de teletac o del dispositiu de pagament dinàmic a través del mòbil Satelise.

Els descomptes actuals

Actualment, en aquest tram de l'autopista Terrassa-Manresa s'apliquen dos tipus descomptes diferents amb caràcter general. Per un costat, des del 1999 hi ha vigents les bonificacions que suposen una rebaixa del 45% sobre les tarifes íntegres, que s'apliquen de dilluns a divendres no festius durant les 24 hores del dia, que es mantenen invariables.

Per una altra banda, l'1 de gener del 2016 es va afegir un nou descompte que permet entrar a l'autopista des d'aquesta barrera cap al nord -i a l'inrevés- de manera gratuïta. En aquest cas però, és efectiu només en les franges de les 7.00 hores a 10.30 hores del matí i de 17.00 hores a 21.00 hores de la tarda, de dilluns a divendres no festiu.

Era una reivindicació històrica de les comarques

La gratuïtat durant les 24 hores del dia d'aquest tram de l'autopista era una reivindicació històrica dels representants comarcals mentre no es fa efectiva la implantació d'una tarifa general de circulació, que hauria de comportar una supressió general dels peatges, i el desdoblament del tram sud de la C-55.

  

  


Comentaris
Pere
Només per als que tenen Teletac o una aplicació mòbil en concret. Ara discriminem els conductors que no porten segons quina teconologia?

envia el comentari