Imatge de la residència Nostrallar, als Pallaresos

La Generalitat accelera per canviar de mans la gestió de la residència Nostrallar dels Pallaresos

Salut avisa que «l'empresa STS-Grup podria fer-se càrrec de la gestió» del centre geriàtric «en els pròxims dies»

El futur de la residència de gent gran Nostrallar dels Pallaresos, pocs dies després que sortís a la llum l'escàndol que s'ha viscut en la darrera setmana entre els seus murs, està ara mateix a l'aire. Un comunicat oficial del Departament de Salut  exposa, la nit d'aquest dilluns, que l'actual empresa gestora de la residència tindria els dies comptats. «En els pròxims dies, l'empresa STS-Grup es podria fer càrrec de la gestió de la residència», ha manifestat Salut.

Rere la decisió de rellevar la direcció de la Nostrallar  es troba un equip tècnic de treball de la Generalitat que engloba professionals del Departament de Salut i del d'Afers Socials, a qui inicialment li corresponia la competència. La voluntat és clara: esborrar del mapa a la Fundació Catalana Privada de Suport a la Gent Gran, actual responsable de l'equipament, després de la gravetat  de l'episodi que s'ha viscut a la llar.

Salut espera que l'actual empresa titular sigui rellevada de la Nostrallar «en els pròxims dies»

La Generalitat ha recordat que la residència  dels Pallaresos és de titularitat concertada i exposa que la nova empresa concessionària «quedaria exonerada de totes les responsabilitats  en què es pugui haver incorregut fins a la data de l’entrada en la gestió del centre». S'espera que en els pròxims dies es confirmi el traspàs.

Salut també ha confirmat que la subrogació dels treballadors  «es realitzaria amb la preservació de tots els seus drets i deures establerts en els seus contractes», situació que també es faria extensiva als residents. La Nostrallar té una ocupació actual de 120 places de les 210 que pot arribar a oferir.