YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Generalitat obre dijous la convocatòria d'ajuts al sector d'extraescolars i del lleure educatiu

Les sol·licituds es poden presentar entre el 3 i l'11 de desembre

Un grup de nens amb bici en una activitat escolar al Bages
Aquest dijous s'obre la convocatòria d'ajuts pel sector de les activitats extraescolars i del lleure educatiu | Cedida

La convocatòria d’ajuts pel sector de les activitats extraescolars i del lleure educatiu s’obren aquest dijous, 3 de desembre. Els departaments d'Educació i Treball, Afers Socials i Famílies són els encarregats d’assignar les ajudes, les quals es podran demanar a partir de les 9.00 hores d’aquest dijous i fins a les 20.00 hores de l'11 de desembre.

L'objectiu, segons ha explicat la conselleria, és «pal·liar els perjudicis que la pandèmia ha pogut ocasionar a les entitats, empreses i persones treballadores autònomes amb la finalitat d'afavorir la sostenibilitat econòmica del sector».

Les sol·licituds es poden presentar entre el 3 i l'11 de desembre

Educació destinarà una partida inicial, ampliable, de 20 milions d’euros, i segons ha confirmat, totes les entitats, empreses i autònoms que compleixin els requisits i que presentin les sol·licituds dins del termini previst rebran els ajuts. Del total de 20 MEUR, 500.000 seran per a les activitats de lleure educatiu de cap de setmana, 16.800.000 euros per a activitats extraescolars i de lleure educatiu entre setmana i 2.700.000 per a instal·lacions juvenils.

Segons el tipus de beneficiari hi ha tres modalitats d’ajuts. En primer lloc, un ajut per cada centre o agrupament adscrit, en el cas de federacions i coordinadores d'entitats, així com entitats no federades, inscrites al Cens d'Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut, que fan activitats de cap de setmana. Aquestes rebran 500 euros per entitat.

En segon lloc, hi ha un ajut per a autònoms, empreses i altres entitats que fan activitats extraescolars i de lleure educatiu entre setmana. L'ajut és de 3.500 euros per sol·licitant. En tercer lloc, rebran 5.000 euros per les entitats privades titulars o gestores d'instal·lacions juvenils inscrites al Registre de la Direcció General de Joventut.

El formulari estarà disponible dijous a la web de la Generalitat

El formulari per poder demanar l’ajuda estarà disponible a l’apartat Tràmits del web de la Generalitat i també s'hi podrà accedir des del web del Departament d'Educació. Els sol·licitants hauran d’emplenar, signar i enviar el formulari electrònic de sol·licitud. La resolució de la prestació es publicarà al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat una vegada s’acabi el termini.

Els sol·licitants dels ajuts hauran de complir els requisits i condicions per a ser beneficiaris, que publica avui el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Per facilitar la tasca a les persones que vulguin accedir als ajuts, es facilitarà un qüestionari previ per tal que els sol·licitants puguin saber si tenen dret o no als ajuts en funció del seu perfil.

La Generalitat ofereix així una nova ajuda en un sector molt tocat per la crisi sanitària que se suma a les que ja havia anunciat per a autònoms, que ja ha rebut 28.585 sol·licituds en el primer dia en marxa; i per al sector de la cultura. En aquest últim cas, un total de 2.874 persones han sol·licitat des de divendres l'ajut de 750 euros per a professionals de la cultura.


Comentaris

envia el comentari