YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Itàlia suspèn el Nadal per no «viure una massacre»

Existeix la por que una obertura pugui portar el país al col·lapse

Imatge de dues persones amb mascareta, davant del Coliseu de Roma
Itàlia suspèn el Nadal per no «viure una massacre» | Europa Press

El tema de més actualitat durant els últims dies a Espanya continua sent el mateix en la majoria de mitjans o tertúlies: com serà el Nadal al nostre país i quines restriccions aplicaran les diferents comunitats autònomes. Aquí el debat s'ha centrat a salvar un Nadal que, encara que se sap que no serà normal, sí que es vol que es pugui gaudir el màxim possible i amb el màxim de familiars possible asseguts a la taula.

Per això, aquí els diferents governs han anat presentant les seves propostes a l'espera que hi hagi un acord de mínims i de consens per a tot el país. Però mentre aquí l'objectiu és poder minimitzar l'impacte de la pandèmia aquest mes previ per a arribar a les festes en la millor situació possible, altres països no tenen intenció de relaxar cap de les seves mesures per a viure un Nadal sense tantes limitacions.

El cas més paradigmàtic és sens dubte el d'Itàlia. El país transalpí ha vist com després de viure setmanes amb dades molt millors que molts altres països europeus, la segona onada els colpejava de manera ràpida i amb gairebé tanta força com la primera. Per aquest motiu, ara mateix no està entre les seves prioritats introduir unes noves restriccions més laxes de cara a Nadal.

El govern italià té la intenció de mantenir el seu toc de queda en tot el país, que ara comença a les deu de la nit, durant tot el mes de desembre. No hi haurà excepcions ni en els dies més assenyalats, Nit de Nadal i Nit de cap d'any. Per tant no hi hauria actes especials durant aquestes nits, i els italians acomiadaran aquest 2020 a casa.

El ministre italià d'Assumpte Regionals, Francesco Boccia, confirmava aquesta decisió en una entrevista en 'Rainews'. «Cal celebrar la Nit de cap d'any? La celebrarem a casa. Si decidim que hi ha toc de queda, perquè un torna a casa independentment del que hi hagi, cal fer-ho», explicava Boccia.

Nou decret amb restriccions severes

Itàlia sembla estar decidida a seguir les recomanacions que per a Nadal han fet des de l'OMS. Per això Boccia confirmava que preparen noves normes per a evitar els contagis al llarg de tot el mes de desembre, i que aquestes no contemplessin cap relaxació de mesures.

«Crec que ningú vol una tercera onada, i per a evitar-la cal seguir amb rigor i distanciament social» afirmava, i comentava també una imatge molt similar a la viscuda el passat cap de setmana a Espanya. I és que els italians també van aprofitar per a fer els seus comprar prenadalenques durant el 'Black Friday'. Boccia assegurava que «és inevitable que quan es reobren les activitats comercials existeixi el desig de dur a terme les activitats habituals que s'han condicionat durant 9 mesos».

Altres punts de com serà el Nadal a Itàlia els avançava el viceministre de Sanitat, Pierpaolo Sileri, en una entrevista a 'La Stampa'. Deixava clar que en principi «els moviments entre regions seran limitats». No considerava ni permetre'ls entre aquelles que estan en situació groga, les considerades amb menor impacte del coronavirus.

«A finals de desembre és probable que la majoria de les regions es trobin en la zona groga, i en aquest moment els esmorzars nadalencs amb positius a taula bastarien per a tornar a viure una massacre», assegurava per a justificar aquesta mesura.

Tampoc sembla que hi hagin d'haver grans sopars familiars. Tot apunta al fet que el màxim de persones a la taula serà de 6, i sempre que «no hi hagi 6 convidats diferents en cada menjar». A més, els italians no podran reunir-se amb amics o companys de treball en bars i restaurants. La intenció és que no puguin tornar a l'activitat fins «després de les vacances de Nadal».


Comentaris

envia el comentari