Primer pla del cantant català Miki Núñez

La surrealista quantitat de diners que gastarà el Govern en l'estilisme de Miki Núñez

La despesa forma part de la preparació d'una campanya de publicitat pública

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC), l'entitat de la Generalitat que s'encarrega de gestionar els residus de tot el país, busca un estilista pel cantant Miki Núñez per 50.000 € a l'any. Segons ha informat ElMón, la despesa forma part de la preparació d'una campanya publicitària per incitar a l'ús de la roba de segona mà. 

L'entitat ha obert la licitació per dos anys, el que vol dir que la despesa es tradueix en 100.000 €, per contractar una persona que s'encarregui de vestir el cantant. Segons la memòria justificativa de l'adjudicació, la problemàtica del tèxtil obliga a l'Agència Catalana de Residus a impulsar un Pacte per la Moda Circular per a la promoció de l'ús de roba de segona mà. 

Miki Núñez, la imatge de la campanya

Amb la realització d'aquesta campanya, l'agència pretén generar interès per la població, especialment la més jove. «S'ha comprovat que l'apadrinament de causes sostenibles per part de personatges mediàtics genera canvis positius de comportament a la població», indica la memòria justificativa. 

«Seguint aquesta lògica, l'Agència de Residus de Catalunya estima convenient que l'artista Miki Núñez, de gran èxit en aquest moment en el territori de Catalunya, es postuli públicament com a usuari de la roba de segona mà». «Com que l'Agència no disposa ni de personal, ni de material per realitzar tasques d'assessorament i vestimenta d'artistes ha decidit contractar-ne un per 50.000 euros l'any», indica el document. 

Imatge Miki Nñez i Mariona Escoda a les Campanades de TV3
El cantant serà la imatge de la campanya de l'Agència de Residus de Catalunya que promou l'ús de roba de segona mà. | TV3

Un total de més de 100.000 euros

L'Agència Catalana de residus disposa d'un fons públic de 100.000 euros, més l'IVA a part, que s'enfila a uns 10.500 euros més per anualitat. Per tant, l'estilista escollit podrà cobrar cada any, aproximadament, 60.500 euros. Segons detalla l'Agència Catalana de Residus: «el càlcul d'aquest pressupost es fa a partir de sondejos i consultes realitzades a mercat, incloent-hi estilistes independents i proveïdors de roba de segona mà, considerant que tenen caràcter orientatiu i que resten subjectes a variacions». 

Amb tot, el document justificatiu destaca que els criteris s'avaluaran amb la proposta tècnica del portfoli de l'estilista i dos estilismes per a l'artista (un per a concerts i un per a esdeveniments especials). A més, els estilismes han de seguir l'estil originari de l'artista. L'adjudicació final valorarà les similituds que utilitzi l'estilista amb les sabates, camises, pantalons i marques que habitualment vesteix l'artista.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!