La Generalitat prohibirà fumar dins els cotxes

Estendrà la norma a les instal·lacions esportives a l'aire lliure

Fumar al cotxe s'acabarà el 2020 | Europa Press.

El Departament de Salut està treballant en una nova llei d'addiccions que vol prohibir fumar a l'interior dels vehicles privats, en instal·lacions esportives a l'aire lliure i a l'exterior de les parades de transport públic.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest divendres coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac. Salut vol que la nova normativa, que es consensuarà amb els sectors implicats i que en el cas de la prohibició de fumar dins el cotxe requerirà coordinar-se amb el Servei Català de Trànsit (SCT), estigui enllestida en un any aproximadament. Aquesta llei és una resposta a les últimes dades de consum de tabac, que mostren un repunt després d'uns anys de descens.  El 25,6% de la població catalana fumava el 2018, mentre que el 2017 ho feia el 24%.

La nova llei d'addiccions

La nova mesura prohibirà fumar en parades tren i autobús i també s'estendrà a cinc metres el perímetre de prohibició en els centres sanitaris, escolars i dependències de l'Administració Pública.  A més a més, la llei inclourà també a la prohibició els cigarrets electrònics i els aparells de tabac sense combustió. D'aquesta manera, no es podran consumir en els llocs esmentats anteriorment i també es limitaran els seus anuncis. 

La llei, doncs, és ambiciosa, i també vol incloure altres elements com ara les drogues i l'alcohol, així com les noves tecnologies. Es preveu, però, que la seva entrada en vigor no sigui fins al 2020, com a mínim, ja que vol ser «molt ambiciosa», ha reconegut la consellera de Salut, Alba Vergés. La Generalitat de Catalunya vol donar resposta a les dades de consum, que frenen una evolució a la baixa dels darrers anys. De moment, el Departament de Salut començarà a treballar amb Interior o amb la Direcció General de Trànsit per poder prohibir el consum de tabac dins els cotxes.

També et pot interessar...


Comentaris
Sandra
Si vaig amb el meu cotxe q prou feu pagar per tot colla d lladres, qui sou ja vosaltres per dirme si puc fumar o no dins dell, a cas es vostre el cotxe? O es q pertanyo a vosaltres? Vinga home q cobrar del tabaco es el motiu per el qual no el treieu i sacabarian els problemes, pero no interesa xq es don treieu la major pasta d tots els impostos i merda q cobreu, seguiré fumant dins el meu cotxe per aixo es meu, dins a casa meva i al carrer, q pasa q tenen mes drets els q no fumen q els q fumen ara? PERO LA PASTA DEL TABACO NO VOLEU DEIXAR DE COBRAR LA NO? COLLA DE LLADRES I MALES PERSONES NOMES US IMPORTA TREURE LLEIS PER COBRAR MES NO LA SALUD, PATETICS.

envia el comentari