Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gerard Piqué, el central del FC Barcelona

Revelen el dia en què Gerard Piqué va salvar Madrid del desastre absolut

El central blaugrana va fer ús dels seus contactes al mercat de la Xina

Gerard Piqué, el central del FC Barcelona
Gerard Piqué va rebre una trucada de Díaz Ayuso al ben mig de l'estat d'alarma | Cedida

Els esforços sobrenaturals que van haver de fer-se a Madrid durant el punt àlgid de la pandèmia encara ressonen en el temps. La capital espanyola continua sent sens dubte un dels focus que més preocupa al govern central.

Ara, Cadena SER ha afirmat que les coses podrien haver anat a pitjor a la ciutat de Madrid. Isabel Díaz Ayuso, la seva polèmica presidenta, va demanar ajuda a tothom qui podia per evitar que la capital col·lapsés davant tants casos de Covid i tan poc desconeixement sobre com actuar contra ell.

Ayuso demana ajuda a Gerard Piqué

Una de les trucades que va realitzar Ayuso per intentar trobar una solució va ser al central blaugrana Gerard Piqué. Segons explica Cadena SER, Díaz Ayuso va trucar el futbolista per a desbloquejar la compra de material sanitari a la Xina-que en aquell moment es denominava ‘mercat persa d’Àsia’.

Afortunadament, Gerard Piqué va poder aconseguir l’objectiu d’Ayuso i milions de mascaretes van arribar a la capital durant el pitjor moment de la pandèmia. En concret, 14 milions d’unitats van arribar a les farmàcies madrilenyes per ser distribuïdes de manera gratuïta a tots els establiments de la comunitat. Aquesta operació va tenir un cost de 32 milions d’euros, però va poder fer-se amb rapidesa gràcies als contactes de Gerard Piqué.

Piqué no hauria cobrat res per aquest servei

I és que ha estat gràcies al central del FC Barcelona i la seva empresa Kosmos la raó per la qual Madrid va poder controlar un mínim la pandèmia. Segons explica el citat mitjà, l’empresa Kosmos –propietat de Piqué i amb la qual ha organitzat la Copa David a la capital espanyola- manté una molt bona relació amb el mercat asiàtic. Durant els pitjors moments de la pandèmia el mercat de la Xina era el més sol·licitat a l’hora de demanar material sanitari, ja que el país asiàtic havia començat la seva lluita contra el coronavirus uns mesos abans que la resta del món.

Per últim, sembla que Gerard Piqué no hauria rebut cap compensació econòmica per facilitar el contacte entre la Xina i Espanya. La seva labor va ser senzilla però efectiva a l’hora de controlar l’expansió del coronavirus: posar en contacte el govern regional amb el xinès, concretament amb els contactes que Piqué manté a Shanghai, ciutat en la qual va néixer un dels socis del jugador blaugrana.