Fotomuntatge de Piedad Aguilar i Cúllar Vega

El gest de la Piedad abans de morir a Espanya per Covid: 30.000 euros

L'alcalde serà l'encarregat de vetllar pel bon ús dels 30.000 euros que aquesta veïna ha deixat a Cúllar Vega

Piedad Moreno Aguilar era una veïna molt estimada al seu poble, Cúllar Vega (Granada). Al novembre de l'any passat, aquesta dona de 78 anys va morir víctima del coronavirus. La seva mort va suposar un cop dur per a un poble on tothom es coneix i on ella era part activa i molt important.

La sorpresa ha arribat ara, quan s'ha descobert l'últim gest que va tenir Piedad abans de morir. Aquesta veïna de la localitat granadina de Cúllar Vega va deixar 30.000 euros en herència per al seu poble. Així consta en el seu testament, on especifica que els diners es destinaran a projectes socials i culturals.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els seus veïns la recorden com «una veïna exemplar» que sempre col·laborava amb el poble i participava en les activitats municipals. L'alcalde del municipi, Jorge Sánchez, destaca ara «l'enorme gest de la Piedad cap al poble de la seva ànima». Així, la notícia ha estat rebuda amb una gran alegria.

L'alcalde vetllarà pel compliment

Per decisió expressa de Piedad, l'encarregat de vetllar pel compliment del testament serà el mateix alcalde. Aquest era amic personal de la difunta, i a ell li va encarregar aquesta responsabilitat. L'edil se sent afalagat, i alhora amb la responsabilitat de complir l'última voluntat d'aquesta veïna tan especial.

«Piedad no ha deixat aquests diners a l'ajuntament de Cúllar Vega, ni molt menys a mi com alcalde o com a veí. Se l'ha volgut donar al seu poble de l'ànima, que tant estimava», ha aclarit. Per finançar els projectes amb els diners de Piedad s'ha creat la marca «Llegat de Piedad Aguilar Moreno».

«Ara em toca la gran responsabilitat de canalitzar aquests fons i que es converteixin en bonics projectes per al nostre poble», ha declarat l'alcalde. La seva intenció és impulsar propostes que beneficien la comunitat i «que s'acosten al que ella hauria volgut». Sens dubte, el millor homenatge a Piedad.

Des de l'ajuntament també consideren important donar a conèixer el gest de generositat de la seva veïna. Segons ha explicat Sánchez, volen «que aquesta acció de Piedad es faci pública i que la ciutadania conegui aquesta mostra d'afecte cap al seu poble». Per això, des de l'ajuntament, han mostrat el seu «reconeixement».

Un gest ple de generositat

Cúllar Vega és una localitat situada al centre de la comarca de la Vega i té una mica més de 7.300 habitants. Piedad ha estat una de les moltes víctimes que ha deixat la pandèmia del coronavirus al llarg d'aquest any i mig. Va morir durant la segona onada, que va deixar molts morts a la província de Granada.

L'ajuntament ha difós l'acte de generositat d'aquesta veïna i ha promès que tindrà el reconeixement que mereix. Així, el nom de Piedad serà recordat molt després de la seva mort gràcies a aquesta demostració d'amor cap als seus veïns.

Jorge Sánchez, que tenia una relació molt estreta amb la difunta, ha agraït a la família de Piedad les facilitats que ha posat. «Agraïm la col·laboració que han ofert en tot moment per resoldre les diferents burocràcies que s'originen en tota herència. Això permetrà que els diners arribin allà on ella volia».

«Des de l'ajuntament, quan vam conèixer aquest gran gest ens vam quedar sorpresos i eternament agraïts», ha resumit l'edil. Ha destacat que «en aquests temps que corren no és habitual veure gestos d'aquesta mena».

«Ella va tenir la mala sort que la pandèmia li segués la vida, però ens ha deixat aquesta alegria que farà feliços a molts», ha conclòs. L'alcalde ja s'ha posat en contacte amb diverses associacions amb què Piedad solia col·laborar. La seva intenció «és treballar perquè surtin molt aviat els projectes».