Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una habitació d'hospital amb sanitaris atenent un pacient

Nova advertència sobre la Covid-19: «Serà impossible poder-lo matar»

La viròloga Margarita del Val deixa clara la seva opinió, encara que li dona una interpretació optimista

L'esclat de la pandèmia i el confinament van canviar radicalment les nostres vides en l'inoblidable i duríssim mes de març de 2020. Des de llavors, la Covid-19 ha marcat la nostra realitat, amb milers de persones infectades, hospitalitzades i mortes.

La pandèmia ha estat una etapa dramàtica de les nostres vides, però l'avanç de la vacunació sembla mostrar-nos la llum a la fi del túnel. D'una banda, Espanya arribarà amb tota probabilitat, la pròxima setmana, al percentatge del 70% de la població amb pauta completa.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Aquesta és la fita que, a l'inici de la campanya, va marcar el president del Govern, Pedro Sánchez, per aconseguir la immunitat de grup. Però la veritat és que, avui dia, es desconeix amb exactitud quan s'aconseguirà aquesta immunitat global, i alguns experts adverteixen que caldrà vacunar el 85 o 90% de la població.

La viròloga Margarita del Val adverteix: Serà impossible posar fi a la Covid-19

Espanya ja ha reiterat la seva voluntat expressa de continuar vacunant amb intensitat després d'arribar a l'anhelat 70%. La intenció del nostre país és acostar-se al màxim al 100% de la població vacunada, tenint en compte que per ara no es pot immunitzar menors de 12 anys.

Per tant, l'objectiu que es persegueix no és altre que mitigar al màxim els nefastos efectes del coronavirus que el nostre país, com tots, pateix des de fa any i mig. En aquest context, en els darrers dies ha expressat la seva opinió al respecte la prestigiosa viròloga espanyola Margarita del Val.

Nascuda a Madrid fa 61 anys, del Val exerceix com a investigadora científica del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). Durant els últims mesos, ha estat molt habitual veure-la en diferents mitjans de comunicació, aportant el seu criteri professional en espais on es parlava sobre la pandèmia del coronavirus.

Margarita del Val va intervenir aquest dimecres, 25 d'agost, a 'Radio Nacional de Espanya' per parlar, és clar, de com s'afrontaran els pròxims mesos encara en pandèmia. Del Val ha deixat clar que, segons ell, serà «impossible» que la Covid-19 desaparegui de les nostres vides tal com va irrompre.

La viròloga, doncs, deixa clar que el coronavirus seguirà estant present en les nostres vides, en un missatge que no és tan pessimista com pot semblar d'entrada. El cas és que la doctora Del Val considera que hem d'optar al fet que el coronavirus no desaparegui, sinó que es converteixi en «un més».

Margarita del Val ha esmentat en l'entrevista molts bacteris, fongs i altres agents infecciosos que conviuen amb la humanitat des de fa milers d'anys. La viròloga creu que el coronavirus ha de convertir-se en un més d'aquests elements, ja que «serà impossible» que desaparegui.

Segons la seva opinió, no hi ha tantes diferències entre el coronavirus i els agents infecciosos esmentats. «L'única diferència és que tots els altres ens els hem trobat des de la infància, i tenim una resposta immunitària de memòria», afirma.

«No obstant això, aquest l'estem passant de majors, i ens està agafant amb el cos més picat i amb absència total de resposta immunitària», remata la doctora.

En aquest sentit, Margarita del Val defensa l'aplicació d'una tercera o quarta dosi de la vacuna. I és que creu que és fonamental «tenir memòria immunitària» encara que disminueixin els anticossos, i elogia el progrés de la campanya de vacunació.

Actualment, al nostre país, el 75,8% de la població té almenys una dosi de la vacuna: són gairebé 36 milions. Pel que fa a la pauta completa, ja la tenen gairebé 32 milions de persones, és a dir, el 67,3% de la població.