Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

El gest viral que ha salvat una dona maltractada en una sala d'espera de Barcelona

Una treballadora ha reconegut el gest i l'agressor ha estat detingut

Un simple gest pot salvar moltes vides. En una sala d'espera mèdica de Barcelona, una dona ha indicat, primer amb la palma de la mà oberta i amb el polze doblegat i seguidament tancant el puny amb el polze entre els dits, que estava sent víctima d'un altre cas de violència de gènere.

Gràcies a la comprensió del gest per part d'una treballadora, els agents van poder detenir a l'acompanyant de la dona per ser el presumpte autor de maltractaments masclistes.

Es tracta d'un gest que es va fer molt viral fa un parell de setmanes després d'un cas de maltractament als Estats Units. Va ser llavors quan es va fer viral, a través de les xarxes socials, amb milions de comparticions.

Un cas molt similar

La mateixa situació va patir una jove nord-americana de 16 anys, que va ser raptada per un home de 61 anys. La víctima va indicar a una altra persona, amb el mateix gest que la dona anterior, que estava patint violència masclista.

És per això que el conductor va reconèixer el moviment de la mà i va aconseguir que la policia rescatés la jove i detingués el presumpte acusat.

Un gest que s'ha tornat viral

Arran del cas de la jove dels Estats Units, els Mossos d'Esquadra es van sumar a la campanya de difusió en contra de la violència de gènere, tal com van mostrar a les xarxes socials.

D'aquesta manera, els agents policials demanen a la ciutadania l'ajuda i comprensió per a aquestes víctimes que demanen auxili.